Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izraēla aizdos palestīniešiem miljonu Covid-19 vakcīnu

Izraēla nodos palestīniešu pašpārvaldei aptuveni miljonu Covid-19 vakcīnu, kam drīz beigsies derīguma termiņš, apmaiņā pret vakcīnām, ko palestīniešu pašpārvalde saņems vēlāk šogad, piektdien paziņojusi jaunā Izraēlas valdība.

Izraēla, kas vakcinējusi pret Covid-19 aptuveni 85% pieaugušo iedzīvotāju, izpelnījusies kritiku par nedalīšanos ar savām vakcīnām ar 4,5 miljoniem palestīniešu okupētajā Rietumkrastā un Gazas joslā.

Izraēlas jaunā valdība paziņoja, ka nodos palestīniešu pašpārvaldei Pfizer vakcīnas, kam drīz beigsies derīguma termiņš, un palestīniešu pašpārvalde atdos atpakaļ tādu pašu skaitu vakcīnu, kad saņems tās no uzņēmuma Pfizer septembrī vai oktobrī.

Izraēla ir īstenojusi vienu no sekmīgākajām vakcinācijas kampaņām pasaulē, kas ļāvusi no jauna atvērt valsts ekonomiku. Šonedēļ varasiestādes atcēla prasību par masku valkāšanu publiskās vietās.

Tiesību aizstāvju organizācijas paudušas viedokli, ka Izraēlai kā okupējošajai varai ir jānodrošina vakcīnas palestīniešiem. Izraēla to noliedz, norādot uz pagaida miera līgumiem, kas ar palestīniešiem tika noslēgti pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Šajos līgumos teikts, ka palestīniešu pašpārvalde, kurai ir ierobežota autonomija daļā Rietumkrasta, atbild par veselības aprūpi, bet norādīts, ka abām pusēm ir jāsadarbojas cīņā ar pandēmijām.

Gazā valda palestīniešu kustība Hamas, ko Izraēla un rietumvalstis uzskata par teroristu organizāciju.

Palestīniešu pašpārvalde paziņoja, ka ir noslēgusi līgumus ar privātiem uzņēmumiem par vakcīnu iegādi un ir iekļauta Pasaules Veselības organizācijas (PVO) palīdzības programmā COVAX.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits