Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Izraēla cels jaunus mājokļus apmetnē, kur notika palestīnieša uzbrukums

Izraēla uzcels simtiem jaunu mājokļu Jordānas rietumkrasta ebreju apmetnē, kurā palestīnietis ar nazi ceturtdien nodūra vienu un ievainoja divus izraēliešus, piektdien paziņoja aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans.

"Vislabākā atbilde uz terorismu ir apmetņu paplašināšana," Lībermans ierakstīja tviterī, paziņojot par 400 jaunu mājokļu celtniecību Adamas apmetnē uz ziemeļiem no Jeruzalemes.

17 gadus vecs palestīnietis ceturtdienas vakarā ielavījās Adamas apmetnē, pārlecot pāri žogam, un sadūra trīs izraēliešus, no kuriem viens vēlāk nomira slimnīcā no gūtajiem ievainojumiem. Uzbrucēju nošāva viens no viņa sadurtajiem izraēliešiem, kurš bija tikai viegli ievainots.

Palestīniešu mediji ziņoja, ka uzbrucējs bija Mohammeds Dars Jusefs no palestīniešu Kobaras ciema.

Izraēlas armija piektdien paziņoja, ka no rīta veikusi reidu šajā ciemā, nopratinājusi vairākus uzbrucēja ģimenes locekļus un apturējusi viņu darba atļaujas. Reida laikā izcēlās sadursmes starp palestīniešu jauniešiem un karavīriem, kuri lietoja asaru gāzi.

"Nekārtību cēlāji meta lielus akmeņus un degbumbas un ripināja degošas riepas uz karavīriem, kuri atbildēja ar nemieru apspiešanas līdzekļiem," teikts armijas paziņojumā.

Starptautiskā sabiedrība uzskata par nelikumīgu jebkādu ebreju apmetņu celtniecību Izraēlas okupētajā Jordānas rietumkrastā.

Izraēla noraida uzskatu, ka apmetņu paplašināšana ir viens no lielākajiem šķēršļiem miera noslēgšanai ar palestīniešiem.

Top komentāri

kad policists guļ, zagļi dzīro
k
Ja nebūtu Trampa atbalsta, Izraēlas valdība nespertu tik radikālus soļus. Arī Erdogans savā Osmaņu impērijas restaurācijā būtu klusāks. Un Putins nevarētu atļauties tik atklāti slepkavot ukraiņus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits