Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izraēla ievieš ierobežojumus nedēļas nogalēs koronavīrusa uzliesmojuma apturēšanai

Izraēlas valdība piektdien paziņoja, ka ievieš ierobežojumus nedēļas nogalēs koronavīrusa uzliesmojuma apturēšanai, cerot tādējādi izvairīties no vispārējas karantīnas noteikšanas.

Kā pavēstīja valdība, no piektdienas plkst.17 pēc vietējā laika līdz svētdienas plkst.5 tiks slēgti restorāni un sporta zāles un šie ierobežojumi tiks piemēroti katru nedēļas nogali līdz tālākam paziņojumam.

Tomēr "nebūs ierobežojumu iziešanai no mājām", teikts premjerministra Benjamina Netanjahu un Veselības ministrijas kopīgā paziņojumā.

Ceturtdien Veselības ministrija paziņoja, ka Izraēlā pēdējo 24 stundu laikā ir reģistrēti 1758 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi, kas ir jauns vienas dienas rekords.

Izraēlā kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 44 563 cilvēkiem, no kuriem 377 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19, liecina Izraēlas Veselības ministrijas publiskotie dati.

Vairāk nekā 200 pacientiem ir smaga slimības gaita.

Līdz šim atveseļojušies ir 20 068 cilvēki.

Maija vidū jauni koronavīrusa gadījumi Izraēlā bija mērāmi divciparu skaitļos. Taču pēc straujas ierobežojumu atvieglošanas jaunais koronavīruss sāka strauji izplatīties.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, kurš sākotnēji izpelnījās uzslavas par izlēmīgo rīcību cīņā ar pandēmiju, tagad arvien biežāk tiek kritizēts.

Trešdienas vakarā Netanjahu paziņoja, ka visiem pilsoņiem tiks izmaksāta vienreizēja kompensācija, lai mazinātu negatīvo ietekmi, ko atstājusi pandēmijas izraisītā ekonomiskā krīze.

Lēmums par kompensāciju izmaksu vēl jāapstiprina valdībai un, iespējams, arī parlamentam.

Kritiķi uzskata šo Netanjahu soli par populistisku gājienu, kura mērķis ir mazināt protestus, kas pēdējā laikā notikuši pret viņu.

Pirms nedēļas Netanjahu prezentēja plānu, kas paredz drošības tīklu strādājošajiem, pašnodarbinātajiem un uzņēmumiem līdz nākamā gada jūnijam. Finanšu ministrs atklāja, ka plānam atvēlēti kopumā aptuveni 80 miljardi šekeļu (20,5 miljardi eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits