Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Izraēlas ārlietu ministrs prognozē persiešu pavasara iestāšanos

Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans ceturtdien pauda pārliecību, ka "arābu pavasarim sekos persiešu pavasaris".

Ar šiem spriedumiem ministrs nācis klajā dienu pēc nekārtībām Teherānas centrā, kur iedzīvotāju protestus izraisījusi nacionālās valūtas vērtības samazināšanās uz pusi, jūtamākām kļūstot Eiropas Savienības un ASV pret Irānu noteiktajām sankcijām. "Arābu pavasarim sekos persiešu pavasaris, nestabilitāte izpletīsies Irānā un ne tikai Teherānā vien," sacīja Lībermans, runājot Izraēlas armijas radio.

"Nav šaubu, ka, tuvojoties nākamās vasaras prezidenta vēlēšanām, protesta kustība kļūs spēcīgāka." "Irānas režīms ir sasniedzis kritisko punktu. Starptautiskās sankcijas nepārliecinās valsts līderus atteikties no kodolprogrammas, bet svarīgi ir tas, ka Irānas tauta ir sākusi saprast - viņi nav gatavi tam, ka viņi tiek upurēti, lai apmierinātu līderu revolucionārās un fanātiskās ambīcijas," skaidroja ministrs.

Irānas prezidenta Mahmuda Ahmadinedžada politiskie konkurenti norāda, ka valūtas krīzes galvenais iemesls ir kļūmīga tautsaimniecības vadība. Ahmadinedžads savukārt krīzē vaino Rietumu sankcijas, vienlaikus solot, ka attiecībā uz kodolprogrammu nenotiks nekāda piekāpšanās.

Lībermans mudināja Rietumu valdības rīkoties, lai palīdzētu opozīcijas aktīvistiem, kas iesaistījās protestos pret režīmu pēc tam, kad Ahmadinedžads 2009.gadā tika pārvēlēts prezidenta amatā. "Šoreiz Rietumiem šai kustībai ir jāpalīdz, jāatbalsta tās komunikācija, jāmobilizē tādas starptautiskās organizācijas kā ANO Drošības padome, Eiropas Savienība un citas struktūras," norādīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits