Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izraēlas parlamentārietis: Baltajam namam steidzami nepieciešams vēstures pasniedzējs

Reaģējot uz Baltā nama preses sekretāra Šona Spaisera izteikumiem, kad viņš Bašāra el Asada režīmu kritizēja ar frāzi "pat Hitlers nenolaidās tik zemu, lai pielietotu ķīmiskos ieročus," Izraēlas parlamentārieši un ministri pieprasījuši oficiālu atvainošanos. No Cionistu savienības Izraēlas parlamentā Knesetā ievēlētais Nahmans Šajs norādīja, ka "Baltajam namam steidzami nepieciešams vēstures pasniedzējs. Šāda nezināšana nav pieļaujama."

"Hitlers pielietoja ķīmiskos masu iznīcināšanas ieročus tādā mērogā, kāds nebija pieredzēts līdz tam un nav pieredzēts pēc tam," Šaja teikto citē Jerusalem Post.

Šaja partijas biedrs Erels Margalits Spaisera izteikumus nodēvēja par nožēlojamiem un pieprasīja Baltajam namam publiskot oficiālu paziņojumu ar labojumiem. "Mani notikušais satrauc, jo šī varētu būt norāde, ka Baltajā namā ietekmi varētu būt atstājušas zināmas interešu grupas, kas noliedz holokaustu," piebildis deputāts.

Kritiku pauduši arī valdības pārstāvji, piemēram, satiksmes ministrs un izlūkošanas ministrs Izraēls Kacs, kurš pārstāv premjera partiju Likud. Kacs Spaisera apgalvojumu nodēvēja par briesmīgu, piebilstot, ka "morālais pienākums ir svarīgāks par diplomātiju", proti, ka Izraēlas amatpersonām šādos gadījumos ir pienākums paust nosodījumu Savienotajām Valstīm, kas ir vienas no Izraēlas ciešākajām sabiedrotajām. Kacs norādījis, ka gadījumā, ja Spaisers nenāks klajā ar oficiālu atvainošanos Izraēlai, viņam no amata būtu jāatkāpjas, vēsta Times of Israel

Jāatgādina, ka Spaisers pēc vairākiem mēģinājumiem pārfrāzēt un precizēt teikto, norādot, ka ar savu izteikumu bija domājis, ka Hitlers nelietoja ķīmiskos ieročus pret paša tautu uzlidojumos, atvainojās un atzina, ka viņa salīdzinājums bija nekorekts. "Es acīmredzami gribēju norādīt uz briesmīgo rīcību, ar kādu Asads vērsies pret savu tautu, izmantojot ķīmiskos ieročus un gāzi. Kļūdas dēļ izmantoju nepiemērotu un neiejūtīgu atsauci uz holokaustu, kam nav līdzvērtīgu noziegumu. Par to es atvainojos, tā bija kļūda."

 

 

 

 

Top komentāri

Roza
R
Kapec zidi nepieprasa atvert visus nacistiskaas Vaciajs dokumentu arhivus, ali visa pasaule uzzinatu patiesibu, cik tad patiesiba gaja boja zidi sajas koncntracijas nometnes?? ka var apgalvot ka ir iznicinati 6 000 000 zidu, ja arhivi nav atverti. Ja kas, vacies ir bijusi vienmer akurati un ir dokumentets, ka nometnes pierakstija, cik uttis katram galva tika atrastas un ir neticams, ka netiktu pierakstits cik zidu un citu tautibu parstavji atradas sajas nometnes. Ja kas, tad sie nacistiskas Vacijas arhivi bija jaatver vala 2005. gada, tacu, tiesi zidi izlobeja, lai tos netaver vel 45 gadus. Kapec ta, ka intereses? Kurs baidas no patiesibas uzzinasanas?
Суслика видишь?
С
Если Трамп считает, что Асад - животное, то как тогда назовёт президент США свою страну?! Страну, устроившую атомные взрывы в Хиросиме и Нагасаки. Страну, уничтожавшую мирное население и применявшую химическое и бактериологическое в Корее и во Вьетнаме. Страну, подавившую восстание на Гаити, Заире, Гватемале, Индонезии, Филиппинах, Уругвае итд.. Страну, поддержавшую Саддама, когда он травил газом Иран, а потом уничтоживших и Саддама со всей страной, и бомбившие Сербию обеднённым ураном, уничтожившим цветущую Ливию, финансировавших десятки военных конфликтов и кровавых переворотов, приводивших к массовым геноцидам как отделтных групп так и целых народов, при чём - уже после создания ООН!? Все вышеперечисленое - капли в море преступлений, совершённых США. На карте практически не остались мест, где бы американская "демократия" не оставила свой кровавый след! За всю свою историю США практически ежегодно(!!!) где-нибудь устраивали революцию, провокацию, интервенцию, госпереворот и геноци
trusis nejaukais
t
zhiidi jau saak palikt nozheelojami ar savu gaudoshanu. kaads kautko drusku ne paa pateica viss tagad varees ar jaunu sparu veselu gadu aurot par holokaustu un piestaadiit reekjinus visiem peec kaartas. jau visi ir samaksaajushi, pa lielam nomirushi. bet nee, ziidiem shii naudas mashiina tak jaauztur pie dziiviibas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits