Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izraēlas un palestīniešu sarunas beidzas bez rezultātiem

Jordānijā notikušās Izraēlas un palestīniešu konsultācijas, kuru mērķis bija panākt vienošanos par miera sarunu atsākšanu, trešdien beigušās bez jebkādiem rezultātiem, un palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass tagad gatavojas konsultēties ar arābu valstīm par turpmāko rīcību, vēsta palestīniešu amatpersonas.

Starp iespējamajiem scenārijiem, kurus apsver palestīniešu pašpārvalde, ir tālāki mēģinājumu panākt uzņemšanu ANO pilntiesīgas dalībvalsts statusā un izlīgums ar radikālo islāmistu kustību "Hamas", pret ko kategoriski iestājas Izraēla.

"Izraēlieši šo tikšanos laikā nepiedāvāja neko jaunu," norādīja kāda palestīniešu amatpersona, kas labi informēta par sarunu gaitu. "Mēs tagad gatavojamies izvērtēt savas iespējas un 4.februārī konsultēsimies ar saviem brāļiem Arābu Līgā."

Sarunas notika pēc tā dēvētā Tuvo Austrumu miera kvarteta - ASV, Eiropas Savienības (ES), Krievijas un ANO - iniciatīvas. Kvartets oktobrī abām pusēm deva trīs mēnešus, lai izteiktu savus priekšlikumus teritoriālajos un drošības jautājumos nolūkā līdz gada beigām noslēgt miera līgumu.

Kopumā notika piecas sarunu kārtas, kurās Izraēla iesniedza dokumentu, kas saturēja 21 punktu, taču Abass to noraidīja kā bezvērtīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits