Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izvirza apsūdzības cilvēkiem, kas vervējuši prostitūtas Berluskoni ballītēm

Skandālā, ko sacēlusi Itālijas premjera Silvio Berluskoni aizraušanās ar pērkamām skaistulēm, parādījušies jauni pavērsieni, kuros politiķis šoreiz vairs nefigurē galvenā apsūdzētā lomā. Prokuratūra izvirzījusi apsūdzības astoņiem cilvēkiem par prostitūtu vervēšanu, premjerministra vārdiem runājot, «elegantām vakariņām». Viņi pretī par sieviešu sagādi vēlējušies saņemt darba līgumus vai kādus citus labumus.

Prokuratūra gandrīz trīs gadus meklējusi pierādījumus par S. Berluskoni piegādāto prostitūtu vervēšanu un izpētījusi ap 10 tūkstošiem telefonsarunu. Apsūdzību centrā ir Džanpaolo Tarantīni, kurš septembra sākumā arestēts vairāk nekā par pusmiljona eiro izspiešanu no premjera. Vīrietis solījis klusēt, ka S. Berluskoni zinājis, ka viņa viešņas medijos izslavētajās seksa orģijās jeb «bunga bunga» ballītēs ir nopirktas.

«Tur nebija nekā vairāk par draudzīgām vakariņām,» S. Berluskoni advokātu teikto citējis BBC. Premjers, kurš noliedz, ka jebkad maksājis par mīlas pakalpojumiem, neesot zinājis par prostitūtu tīklu un atsakās doties pie izmeklētājiem, kuri viņu vēlas nopratināt kā cietušo.

Parādu krīzes māktās Itālijas, kurai pesimistiskāk noskaņotie pareģo Grieķijas finanšu likteni, premjera popularitātes reitingi nokrituši nebijuši zemu. Viņu atbalsta 24% iedzīvotāju, raksta The Daily Telegraph. Neilgi pēc atgriešanās valdības vadītāja krēslā 2008. gadā S. Berluskoni pozitīvi vērtēja 62% itāļu. Tomēr uzticību 74 gadus vecajam politiķim iedragājuši daudzie tiesas procesi, tostarp par maksāšanu nepilngadīgai dejotājai par mīlas pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits