Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Janukovičs, opozīcija un ES diplomāti vienojušies par krīzes noregulēšanu

Ukrainas krīzes noregulējuma sarunu dalībnieki piektdienas rītā vienojušies par nosacījumiem izejai no pašreizējās situācijas un tuvākajās stundās parakstīs attiecīgu vienošanos, ziņo prezidenta Viktora Janukoviča administrācija.

Tās mājaslapā teikts, ka vienošanās parakstīšana paredzēta plkst.12 (pēc vietējā un Latvijas laika) prezidenta administrācijā. Tikmēr Polijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka plkst.12 sarunas tiks turpinātas.

"Noslēgušās sarunas par politiskās krīzes noregulēšanu, kurās piedalījās Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, opozīcijas līderi, Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas pārstāvji. Puses vienojās parafēt vienošanos par krīzes noregulēšanu," teikts paziņojumā prezidenta administrācijas mājaslapā.

Vienošanās saturs netiek izpausts.

Taču, kā liecina plašsaziņas līdzekļu rīcībā nonākusī informācija, vienošanās, iespējams, paredz, ka Janukovičs jau tuvākajā laikā varētu zaudēt daļu pilnvaru.

Izskanējusī informācija liecina, ka iecerēts ierobežot prezidenta pilnvaras, tuvāko 48 stundu laikā atjaunojot 2004.gadā pieņemto konstitūciju.

Vienošanās arī paredz desmit dienu laikā izveidot koalīcijas valdību.

Kā norādījuši vārdā neminēti avoti, Janukovičs, iespējams, arī piekritis šā gada decembrī sarīkot pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas.

Tikmēr Francija piektdien brīdināja, ka vēl nav panākta galīgā vienošanās.

"Mēs esam vienojušies šorīt neko neteikt," uzsvēra Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss, kurš pēc dalības sarunās Kijevā ieradies vizītē Pekinā. "Opozīcija jo īpaši vēlas konsultēties ar saviem biedriem, kas ir pilnībā saprotami."

Savukārt Polija piektdien atklāja, ka sarunas tiks atsāktas piektdienas pusdienlaikā.

"Sarunas šorīt noslēdzās. Nākamā sanāksme notiks pusdienlaikā pēc vietējā laika," paziņoja Polijas Ārlietu ministrija.

Jau ziņots, ka Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis kopā ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru piedalās sarunās ar Janukoviču un Ukrainas opozīciju.

Janukoviča, opozīcijas un ES diplomātu sarunas ilga deviņas stundas. Kā aģentūrai "Reuters" pavēstīja viens no ES diplomātiem, "sarunas ilga visu nakti un bija ļoti grūtas".

Jau ziņots, ka nakts uz piektdienu Kijevas Neatkarības laukumā pagājusi mierīgi, nekādu sadursmju un provokāciju nav noticis. Kopš otrdienas vardarbīgajās sadursmēs dzīvību gan kopumā zaudējuši jau vismaz 80 cilvēki, oficiāli apstiprinājusi Ukrainas Veselības aizsardzības ministrija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits