Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Japānas aviokompānija ANA veic testa lidojumu ar Dreamliner

Lidmašīna "787 Dreamliner" ar veiktajām izmaiņām akumulatoru sistēmā svētdien virs Tokijas veica pārbaudes lidojumu, tajā piedaloties arī ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" un Japānas aviokompānijas All Nippon Airways (ANA) vadītājiem, kuri tādējādi centās pārliecināt pasažierus par lidaparāta drošību. Šis bija pirmais lidojums ar vienu no ANA piederošajām 787 Dreamliner lidmašīnām kopš to izmantošanas apturēšanas šā gada sākumā.

Pārbaudes lidojumu ANA veica dienu pēc tam, kad Ethiopian Airlines kļuva par pirmo aviokompāniju, kas atsāka lidojumu veikšanu ar 787 Dreamliner. Pārbaudes lidojums, kurā piedalījās arī ANA priekšsēdētājs Siničiro Ito un Boeing Commercial Airplanes vadītājs Rejs Konors, ilga divas stundas.

ANA un Boeing ar nepacietību gaida trīs mēnešus ilgušās krīzes pārvarēšanu, taču vēl varētu būt nepieciešams vismaz mēnesis, pirms aviokompānija spēs pabeigt visus akumulatoru sistēmas uzlabojumus un atjaunot lidmašīnu izmantošanu. Ito norādīja, ka ANA varētu maijā sākt izmantot lidmašīnas neregulāriem lidojumiem, taču no 1.jūnija kompānija cer atjaunot normālu reisu veikšanu.

Jau vēstīts, ka Boeing ražotajām lidmašīnām 787 Dreamliner gada sākumā tika konstatēti vairāki defekti, liekot ASV Federālajai civilās aviācijas pārvaldei (FAA) izziņot trauksmi, kuras dēļ pārtraukti lidojumi ar visām pasaulē līdz šim piegādātajām 50 Dreamliner lidmašīnām. Aviācijas regulatori iepriekš paziņoja, ka neizsludinās atļauju veikt lidojumus ar Dreamliner lidmašīnām, kamēr netiks atrisinātas problēmas ar to akumulatoru sistēmu.

Pēc vairākus mēnešus ilgušas izmeklēšanas FAA ceturtdien oficiāli apstiprināja Boeing piedāvāto risinājumu 787 Dreamliner lidmašīnu akumulatoru problēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits