Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Japāņi investē Brensona atbalstītā virsskaņas lidmašīnu projektā

Japānas aviokompānijas Japan Airlines investē 10 miljonus ASV dolāru bagātnieka Ričarda Brensona atbalstītā virsskaņas lidmašīnu projektā Boom, ziņo britu medijs The Guardian.

Japan Airlines pārstāvji otrdien paziņoja, ka kompānija ir investējusi 10 miljonus ASV dolāru Denverā bāzētajā ekscentriskā miljardiera sera Ričarda Brensona atbalstītā virsskaņas lidmašīnu jaunuzņēmumā, kas sola 2025.gadā uzsākt komercpārvadājumus. Kā sola Boom, lidojums no Londonas līdz Ņujorkai prasīs 3,5 stundas līdzšinējo 7-9 stundu vietā. Tiesa gan lidojums maksās apmēram 5000 ASV dolāru. 

10 miljoni investēti ar priekšnosacījumu, ka japāņi varēs iepriekšpasūtīt 20 lidmašīnas, kuras tie plāno izmantot reisiem no Tokijas uz ASV un Kanādas rietumu krastu.  

"Mēs esam ļoti lepni, ka aviācijas industrijas attīstībā sadarbosimies ar Boom," teikts Japan Airlines paziņojumā. "Ar šo sadarbību mēs ceram sniegt ieguldījumu virsskaņas lidojumu nākotnē, lai mūsu augstu vērtētajiem pasažieriem saīsinātu ceļojumu laiku, vienlaikus uzsverot lidojumu drošību."

Brensons, kurš atbalsta jaunuzņēmumu, ir rezervējis tiesības uz pirmajām 10 virsskaņas lidmašīnām. Brensona kosmosa aviācijas uzņēmums jau sadarbojas ar virsskaņas lidmašīnu izstrādātājiem.

Kompānijas Boom vadītājs Bleiks Šols norādīja, ka viņa mērķis ir panākt, lai "virsskaņas lidojumus var atļauties jebkurš". Viņš norāda, ka 5000$ cena ir apmēram tāda pati, cik maksā biznesa klases lidojums. Tomēr vēl tālejošs mērķis ir panākt, ka jebkurš, samaksājot 100 dolārus, piecu stundu laikā var nokļūt jebkur pasaulē. 

 

 

Top komentāri

jo mjo
j
KRIEVA TEIKTU ; Analogov net v mire , bet Brencim LAI VEICAS !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits