Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jau nākamgad varētu nākt klajā jauni Nokia viedtālruņi

Kādreizējais mobilo telefonu milzis Nokia, kas pērn pabeidza mobilo telefonu ražošanas struktūrvienības pārdošanu ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam Microsoft, plānojot jaunu viedtālruņu izstrādi, vēsta ārvalstu mediji.

Atsaucoties uz anonīmiem ziņnešiem Nokia rindās, tiek stāstīts, ka kompānija plānojot projektēt un izstrādāt viedtālruņus un to tehniskos risinājumus, kuru ražošanu, izplatīšanu un servisu uzticētu Taivānā bāzētajai kompānijai Foxconn, kas nodarbojas arī ar Apple ierīču ražošanu. Pirmie jaunie telefoni ar Nokia zīmolu varētu parādīties 2016.gada nogalē, kad beigsies Microsoft un Nokia līgumā noteiktais termiņš, kurā Nokia bija liegts ražot viedierīces ar šo vārdu.

Uzņēmums Nokia pēc mobilo telefonu biznesa pārdošanas nav sēdējis rokas klēpī salicis un turpinājis darbu, izstrādājot karšu un navigācijas sistēmu Here, un nule kā paziņoja, ka par 15,6 miljardiem eiro iegādāsies konkurentu Alcatel-Lucent. Savukārt uzņēmuma atzars Nokia Technologies pērn izstrādāja planšetdatoru N1, ko ražo Foxconn un kas darbojas ar Android operētājsistēmu un iezīmīgs ar Nokia izstrādāto Z Launcher saskarni. Jāatgādina, ka šā gada janvārī, kad tirdzniecībā nonāca pirmie 20 000 N1 planšetdatori, tos Ķīnā izķēra nieka četrās minūtēs.

Līdzīgi varētu tapt Nokia viedtālruņi - tos neražotu pats Nokia, ņemot vērā, ka ražošanas tehnoloģijas pārdotas Microsoft. Nokia Technologies izstrādātu ierīču dizainu un tehnoloģijas, ko ražotu Foxconn.

Planšetdators N1 un Z Launcher saskarne "ir tikai pats sākums," iezīmējot Nokia nākotnes plānus mobilo ierīču biznesā, izteikušies anonīmie uzņēmuma pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits