Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jauna Covid-19 uzliesmojuma dēļ vairākās Pekinas apkaimēs nosaka izolācijas režīmu

Ķīnas galvaspilsētas Pekinas varasiestādes pirmdien īstenoja ārkārtas soļus centienos apturēt jaunu kornavīrusa uzliesmojumu, reaģējot uz 75 inficēšanās gadījumiem, kas ir saistīti ar vienu pārtikas vairumtirdzniecības tirgu.

Pekinā slēgtas visas sporta un izklaides vietas iekštelpās. Kā žurnālistiem pavēstīja pilsētas administrācija, visur jāpastiprina sabiedrisko vietu dezinficēšana un uz laiku jāslēdz sporta un atpūtas vietas iekštelpās, kā arī jāpastiprina temperatūras mērīšana cilvēkiem.

Varasiestādes noteikušas izolācijas režīmu vairākām apkaimēm, kā arī uzsākušas vērienīgu testēšanas un izsekošanas programmu.

Veselības jomas varasiestādes pirmdien paziņoja par 49 jauniem inficēšanās gadījumiem visā valstī, un 36 no tiem ir Pekinā, kur ar Sjiņfadi tirgu saistīts klasteris raisījis bažas par otru inficēšanās vilni.

Testi veikti vairāk nekā 10 000 cilvēku, arī Sjiņfadi tirgus strādniekiem, vietējiem iedzīvotājiem un visiem, kas tirgu apmeklējuši pēdējo nedēļu laikā.

Amatpersonas norādījušas, ka plāno veikt testus 46 000 cilvēku, kas dzīvo šajā rajonā, bet striktas izolācijas prasības noteiktas 21 galvaspilsētas apkaimē.

Vairākas pilsētas ieteikušas saviem iedzīvotājiem nedoties uz Pekinu.

Cilvēku skaits, kas šobrīd Ķīnā slimo ar Covid-19, ir 177, un tas ir augstākais skaits kopš maija sākuma. Divu sasirgušo stāvoklis ir smags.

Sjiņafadi ir lielākais Ķīnas lauksaimniecības preču vairumtirdzniecības tirgus transakciju apjoma ziņā, un tas galvaspilsētai nodrošina 90% svaigo augļu un dārzeņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits