Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jaunzēlandē sievietes nāve tiek saistīta ar pārmērīgu Coca-Cola dzeršanu

Jaunzēlandē kādas jaunas sievietes nāve tiek saistīta ar pārmērīgu Coca-Cola dzeršanu. 30 gadus vecā sieviete Nataša Harisa nomira pirms trim gadiem no sirdslēkmes. Harisa katru dienu izdzēra līdz desmit litriem Coca-Cola, divas reizes pārsniedzot rekomendēto dienā uzņemto kofeīna daudzumu un vairāk nekā 11 reizes cukura daudzumu.

Coca-Cola uzstāj, ka nav iespējams pierādīt, ka tās produkts izraisīja Harisas nāvi. Taču Jaunzēlandes koronera dienests nonācis pie slēdziena, ka uzņemtais pārmērīgais Coca-Cola daudzums bijis būtisks faktors jaunās sievietes nāvē.

30 gadus veco astoņu bērnu māmiņu dažādas veselības problēmas vajāja jau vairākus gadus pirms nāves. Sievietes ģimene skaidroja, ka viņai bija izveidojusies atkarība no kokakolas, kas izraisīja akūtus abstinences simptomus. Saldinātā dzēriena pārmērīgās lietošanas dēļ Harisai bojājās zobi, kurus nācās izraut. Vairāki no sievietes bērniem arī piedzimuši bez zobu emaljas.

Koroners Deivids Krerars skaidroja, ka pārmērīgā kokakolas lietošana sievietei izraisījusi sirds aritmiju. "Ņemot vērā visus pieejamos pierādījumus, es secinu, ka Nataša Harisa nebūtu nomirusi tā, kā viņa nomira, ja viņa nelietotu ļoti lielā daudzumā kokakolu," teikts Krerara slēdzienā.

Tiesu medicīnas eksperti aprēķinājuši, ka, izdzerot desmit litrus kokakolu, cilvēks uzņem vairāk nekā vienu kilogramu cukura un 970 mg kofeīna. Vienlaikus Jaunzēlandes koroners uzsvēra, ka kompānija Coca-Cola nevar būt atbildīga par patērētāju veselību, ja tie uzņēmuma produkciju lieto pārmērīgos daudzumos.

Kompānija Coca-Cola izdotajā paziņojumā pauda vilšanos par uzņēmuma pieminēšanu koronera slēdzienā. "Koroners atzīst, ka viņš nav pārliecināts, kas izraisīja Harisas sirdslēkmi. Tādēļ mēs esam vīlušies, ka koroners savā slēdzienā par nāves iemeslu nolēma koncentrēties uz Harisas pārmērīgo Coca-Cola lietošanu uzturā kombinācijā ar citiem veselības un dzīvesveida faktoriem," teikts kompānijas paziņojumā. "Tas ir pretrunā ar pierādījumiem, kas liecina, ka eksperti nespēja vienoties par visticamāko nāves iemeslu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits