Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunzēlandes deputāts aicina aizliegt musulmaņiem lidot lidmašīnās

Jaunzēlandes parlamenta loceklis Ričards Prosers nodēvējis islāmu par "akmens laikmeta reliģiju" un paudis viedokli, ka musulmaņu vīriešiem vajadzētu aizliegt lidot lidmašīnās, jo vairums teroristu ir "dusmīgi jauni musulmaņu vīrieši, kuri ienīst Rietumus".

Jaunzēlandes Pirmās partijas politiķa komentāri jau izraisījuši plašu nosodījumu sabiedrībā, tostarp premjerministra Džona Keja kritiku. Premjers paziņojis, ka Prosera komentāri ir šausmīgi.

"Ja esat jauns vīrietis vecumā no aptuveni 19 līdz aptuveni 35 [gadiem] un esat musulmanis vai izskatāties pēc musulmaņa, vai nākat no musulmaņu valsts, tad neesat aicināts ceļot nevienā no Rietumu aviolīnijām," rakstā žurnālam Investigate paziņojis Prosers. "Es nestāvēšu malā, kamēr manas meitas tiesības un brīvību un citu jaunzēlandiešu un rietumnieku [tiesības uz brīvību] nomelno nožēlojams bars sievietes nīstošu alu cilvēku," uzsvēris politiķis.

Jaunzēlandes Pirmās partijas līderis Vinstons Pīterss paudis viedokli, ka partijas biedra Prosera izteikumi ir ekstrēmi un vienpusēji. "Tas ir ekstrēms skatījums uz ļoti ekstrēmu jautājumu, bet nevar visus bāzt vienā maisā. Kur ir tā puse, kas saka: "Es nerunāju par šo cilvēku grupu, lielo vairākumu musulmaņu cilvēku, kas ievēro likumu un ir miermīlīgi?"," norādīja Pīterss.

Nosodot Prosera komentārus, premjerministrs Kejs norādīja, ka politiķis jau agrāk aicinājis aizliegt visu augumu nosedzošo tradicionālo musulmaņu tērpu un tagad tīšām centies apvainot musulmaņus. "Tas ir stulbi un bija ar iepriekšēju nodomu," uzsvēra premjers.

Bijušais Leiboristu partijas politiķis Kelvins Deiviss Prosera izteikumus tviterī komentējis, pārfrāzējot amerikāņu rakstnieku Marku Tvenu. "Labāk palikt klusu un ļaut visiem domāt, ka esi idiots, nevis atvērt muti un to apstiprināt," norādījis Deiviss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits