Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Juristi: Bosch palīdzējis slēpt Volkswagen kaitīgo izmešu falsificēšanas ierīces

Vācijas rūpniecības koncerns Bosch palīdzējis izstrādāt un slēpt ierīces, kuras autobūves uzņēmums Volkswagen izmantojis, lai krāptos kaitīgo izmešu testos, paziņojuši ASV prasītājus pārstāvošie juristi.

Pret abām kompānijām automašīnu īpašnieki ASV sākuši vērienīgas tiesas prāvas saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu, kas atklātībā nonāca pērn septembra beigās, kad Volkswagen atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Sanfrancisko tiesā iesniegtajos dokumentos juristi norāda, ka "Bosch bijusi svarīga loma" shēmā, lai apietu ASV kaitīgo izmešu prasības.

Dokumentos teikts, ka Bosch 2008.gadā rakstījis Volkswagen un pieprasījis autoražotājam izmaksāt kompensāciju Bosch par gaidāmo atbildību saistībā ar Bosch radīto ierīču izmantošanu. Bosch zinājis, ka šādu ierīču izmantošana ir pretlikumīga.

Volkswagen šo prasību noraidīja, taču, neskatoties uz to, Bosch turpināja ražot kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru.

Tāpat Bosch slēpis informāciju par šādu programmatūru izmantošanu saziņā ar ASV regulatoriem, kad tika izteikti jautājumi par izmešu kontroles sistēmu.

"Bosch bija zinošs un aktīvs dalībnieks desmitgades ilgajā shēmā, lai apkrāptu ASV patērētājus," uzsver juristi.

Lai arī Bosch jau iepriekš ticis minēts tiesas prāvās, šī ir pirmā reize, kad pret uzņēmumu izvirzītas detalizētas apsūdzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits