Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kailās ukraiņu aktīvistes apstādina satiksmi Cīrihē

Kailās Ukrainas sieviešu kustības Femen aktīvistes ceturtdien Cīrihē sarīkojušas protesta akciju, aptuveni uz stundas ceturksni apstādinot satiksmes plūsmu.

Akcijā piedalījās četras celofānā ietinušās kailas sievietes, pie kuru ķermeņiem bija piestiprinātas zīmītes ar uzrakstu: "5,99 dolāri, ražots Ukrainā".

Protesta akcija notika Cīrihes rajonā, kur strādā prostitūtas. Demonstrācijas dalībnieces izkliedza saukli: "Sievietes nav prece".

"Mēs cenšamies šokēt cilvēkus, lai atklātu tiem realitāti," skaidroja viena no protestētājām. "Mēs neesam pret prostitūtām, bet gan pret suteneriem, kas viņas izmanto."

Aktīvistes Šveicē ieradās oktobra beigās savas Eiropas turnejas ietvaros. Iepriekš viņas sarīkojušas protestu arī pie bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Dominika Štrausa-Kāna dzīvesvietas Parīzē. Kādreizējais SVF vadītājs vairākkārt ticis apsūdzēts izvarošanas mēģinājumā.

Organizācijā Femen Ukrainā iesaistījušās aptuveni 300 aktīvistes, un pašlaik tā cenšas iemantot atpazīstamību arī ārpus savas valsts robežām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits