Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kalifornijā mežu ugunsgrēku dēļ izsludina ārkārtas stāvokli

Kalifornijas štata gubernators svētdien, štata ziemeļu daļā turpinoties izplatīties mežu ugunsgrēkiem, izziņojis ārkārtas stāvokli.

Tūkstošiem cilvēku ugunsgrēku dēļ bijuši spiesti bēgt. Patlaban štatā plosās 12 ugunsgrēki, no kuriem viens atrodas apmēram 160 kilometru attālumā uz rietumiem no Sakramento pilsētas un vēl viens - apmēram 160 kilometrus uz austrumiem.

Šie ugunsgrēki bijuši īpaši postoši pagājušajā nedēļā - tie nopostījuši simtiem māju un mobilizējuši tūkstošiem ugunsdzēsēju.

Stiprā vēja un augstās temperatūras ietekmē viens no ugunsgrēkiem pārņēmis 26 000 hektāru platību un tiek kontrolēts tikai par 20%, bet otrs vienas nakts laikā pārņēmis 16 000 hektāru un vispār netiek kontrolēts.

Gubernators Edmunds Brauns savā paziņojumā norādīja, ka izsludināts ārkārtas stāvoklis, jo izdedzināta tūkstošiem akru liela platība, veikta iedzīvotāju evakuācija, sabojāti lielceļi un infrastruktūra.

Visvairāk cietusi Midltaunas pilsēta. "Es skatos visos virzienos, un viss, ko es redzu, ir uguns," sacīja vietējās ugunsdzēsības priekšnieks Stīvs Baksmens.

Cīnīties ar ugunsgrēku izsaukti 1000 ugunsdzēsēji, no kuriem četri ieguvuši otrās pakāpes apdegumus.

Apmēram 5000 māju palikušas bez elektrības. Sestdien un svētdien tika izdotas arī jaunas evakuācijas pavēles.

Visā štatā uguns izpostījusi apmēram 60 000 hektāru, tādēļ šī varētu būt vissmagākā mežu ugunsgrēku sezona štata vēsturē. Ugunsdzēsības dienestam tā kopš 1.jūlija izmaksājusi jau 212 miljonus ASV dolāru un mežu ugunsgrēku dzēšanā nodarbināti apmēram 5000 ugunsdzēsēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits