Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Karadžičs lūdz tiesu pārcelt aizstāvības puses uzstāšanās sākumu

Bijušais Bosnijas serbu līderis Radovans Karadžičs trešdien vērsās tiesā ar lūgumu par gandrīz gadu pārcelt aizstāvības puses uzstāšanās sākumu, jo viņam nepieciešams ilgāks laiks, lai sagatavotos.

Karadžičs ANO kara noziegumu tribunālam trešdien iesniedza dokumentu, kurā izteikts lūgums pārcelt aizstāvības puses uzstāšanās sākumu uz 2013.gada martu, lai viņš varētu tam pienācīgi sagatavoties.

Karadžičs apsūdzēts 11 punktos par genocīdu, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci saistībā ar viņa lomu 1992.-1995.gada Bosnijas karā, kurā tika nogalināti aptuveni 100 000 cilvēku, bet 2,2 miljoni bija spiesti bēgt no savām mājvietām. Apsūdzētais savu vainu noliedz. Kā norāda Karadžičs, "ir bijis gandrīz neiespējami sagatavot aizstāvību, kamēr uzstājas apsūdzības puse".

Līdz šim apsūdzības pusei liecinājuši 188 liecinieki, un plānots, ka liecinās vēl septiņi astoņi cilvēki. Apsūdzības puses liecinieku uzklausīšanu plānots noslēgt aprīļa beigās vai maija sākumā.

Karadžičs tika arestēts Belgradā 2008.gada jūlijā. Ja tiesa atzīs viņa vainu izvirzītajās apsūdzībās, Karadžičam draud mūža ieslodzījums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits