Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Karavīri Meimanā: Nakts patruļa - tas ir iespaidīgi

Nesenā nakts patruļa vairāku kilometru attālumā no bāzes, pēc pieredzējušā karavīra, seržanta Oskara Baumaņa teiktā, bijusi interesanta karavīriem, jo šādi uzdevumi netiek bieži veikti. „Nakts patruļa – tas ir iespaidīgi. Tu ej pa kalniem, brīvs kā putns, skaties, vēro.”

Nelielā vienība atvesta bruņumašīnās, tumsā desantējusies, uzkāpusi kalnos, izlūkojusi apkārtni un izveidojusi novērošanas posteni. Pamanījuši vairākas aizdomīgas personas, kam bijuši arī motocikli. Valsts austrumos, kur seržants aizvadījis iepriekšējo Afganistānas misiju, naktīs pārvietojušies tikai pretinieka kaujinieki, bet šeit ziemeļu daļā tā neesot. Tā kā ar nakts redzēšanas iekārtām nav varējuši precīzi noteikt, kas ir šīs personas, lūguši mīnmetējniekiem no bāzes izšaut apgaismes mīnas. Tad noskaidrojies, ka tie esot ēdamu putnu ķērāji. Šeit vietējie iedzīvotāji mēdz nostiept milzīgu tīklu un tad velk to pāri prāvam, pat futbola laukuma izmēriem atbilstošam laukam. Tad izlasa ārā sagūstītos putnus. 
Ar rīta gaismu devušies atpakaļ uz bāzi un satiktie vietējie iedzīvotāji bijuši pārsteigti par ārzemju karavīru agro klātbūtni. Parasti patruļas pārvietojas transporta līdzekļos, bet tikpat kā nekad kājām, turklāt retāk nakts laikā. Skaidrs, ka par redzēto jau drīz paziņots vietējiem kaujiniekiem. „Viņiem tagad būs par ko padomāt, ka bāzes un pilsētas tuvumā nav droši pārvietoties arī nakts laikā,” Dienai stāstīja seržants.
Ir zināms, ka šajā novadā darbojas ne tikai radikālo kaujinieku grupas, bet arī pavisam parasti krimināli veidojumi, tāpat arī vienības, kas darbojas atsevišķu politisko līderu interesēs. Beidzamo dienu laikā situācija Meimanas pilsētā nav daudz mainījusies. Pēc Latvijas kontingenta pārstāvju teiktā, apdraudējuma līmenis tomēr esot visai augsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits