Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Katalonijā sarīko pēdējās vēršu cīņas pirms to aizlieguma stāšanās spēkā

Spānijas ziemeļaustrumu pilsētā Barselonā svētdien tika sarīkotas pēdējās vēršu cīņas Katalonijas reģionā, pirms šajā reģionā nākamgad stāsies spēkā vēršu cīņu aizliegums.

Vēršu cīņas Barselonas arēnā "Monumental" vēroja 18 tūkstoši skatītāju, un visas biļetes bija izpārdotas. To gaitā trīs matadori nogalināja sešus vēršus, no kuriem katrs bija apmēram pustonnu smags.

Pūlis aplaudēja un skandēja saukli "Brīvība!". Pēc pēdējā vērša nogalināšanas visi trīs matadori uz skatītāju pleciem tika iznesti no arēnas.

1914.gadā atklātā arēna bija pēdējā vieta Barselonā, kur vēl tika rīkotas vēršu cīņas. "Tādai pilsētai kā Barselona slēgt šo arēnu ir tas pats, kā izmest Pikaso gleznu atkritumos," sacīja 68 gadus vecs skatītājs Kristovals, kurš atteicās nosaukt savu uzvārdu.

Katalonijas reģiona parlaments 2010.gada jūlijā nolēma aizliegt vēršu cīņas, izdarot grozījumus dzīvnieku aizsardzības likumā, un aizliegums stāsies spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Ierosinājumu veikt šādus grozījumus dzīvnieku aizsardzības likumā bija iesniegusi pilsoņu apvienība, kas uzskata, ka  vēršu cīņas ir nežēlība pret dzīvniekiem. Grupa savāca 180 000 parakstus projekta atbalstam, tāpēc to varēja iesniegt parlamentā.  

Spānijā pēdējā laikā ir pastiprinājušās debates par to, vai vajadzētu aizliegt gadsimtiem seno  vēršu cīņu tradīciju kā nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Katalonija ir pirmais kontinentālās Spānijas reģions, kur noteikts vēršu cīņu aizliegums. Līdz šim Spānijā vēršu cīņas nebija atļautas tikai Kanāriju salās, kur tās aizliedza jau 1991.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits