Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

KHL sola pati gādāt par lidojumiem

Pēc hokeja kluba Jaroslavļas Lokomativ lidmašīnas Jak-42 katastrofas Kontinentālās hokeja līgas vadība paziņojusi, ka turpmāk pati uzņemsies hokeja komandu avioreisu organizēšanu, ziņo Latvijas radio.

Pēc hokeja pasauli šokējušās aviokatastrofas Jaroslavļā hokeja komandu reisu organizēšanu turpmāk uzņemsies pati Kontinentālā hokeja līga, to paziņojis tās vadītājs Aleksandrs Medvedevs.

Viņš norāda, ka līga pieņems lēmumu par centralizētu pārlidojumu pārvaldību. Tikšot rīkots konkurss, kurā tiks izvēlēta piemērotākā aviokompānija. Medvedevs uzsvēra, ka līga izvirzīs pašas augstākās prasības par lidojumu drošību un organizāciju. Izvēlētā aviokompānija tikšot regulāri pārbaudīta, savukārt pašus lidojumus organizēs Kontinentālā hokeja līga, informē Latvijas radio.

Savukārt Krievijas hokeja federācija paziņojusi, ka gatavojas atteikties no Jak-42 sērijas lidmašīnu izmantošanas. Ar tām joprojām tiek pārvadāta Krievijas hokeja izlase. Federācija izlasi vēloties pārsēdināt Boeing lidaparātos, informē Latvijas radio.

Tikmēr Jaroslavļas apgabala gubernators apstiprinājis, ka no 43 aviokatastrofā bojā gājušiem radinieki atpazinuši 39. Tostarp atpazīti visi ārvalstu hokejisti, norāda Krievijas ārkārtas gadījumu ministrija. Pārējo atpazīšanai, iespējams, būs nepieciešama DNS ekspertīze. Savukārt ziņu aģentūra RIA Novosti vēsta, ka attiecībā uz lielāko daļu mirstīgo atlieku jau nokārtoti visi nepieciešamo juridiskie dokumenti.

Piektdien Jaroslavļā un tās apgabalā sākušās trīs dienu sēras. To laikā pusmastā nolaisti reģiona karogi, bet vietējām televīzijas un radio kompānijām, kā arī kultūras iestādēm ieteikts atcelt jebkādu izklaides raidījumu vai pasākumu organizēšanu. Bet sestdien komandas Lokomotiv arēnā notiks atvadu ceremonija un atceres pasākums, kuru apmeklēs liels skaits KHL hokejistu un komandu pārstāvju, kā arī politiķi un varasiestāžu pārstāvji.

Tāpat rīt plānotas Jaroslavļas kluba vietējo hokejistu bēres. Lai pieminētu aviokatastrofā bojā gājušos, vietējās varas iestādes netālu no traģēdijas vietas jau tuvākajā laikā gatavojas izveidot memoriālu.

Tikmēr hokejista Aleksandra Gaļimova un lidmašīnas apkalpes locekļa Aleksandra Sizova stāvoklis joprojām ir smags, taču stabils. Vakar abi tika nogādāti slimnīcā Maskavā. Aģentūra Interfax ziņo, ka hokejists bijis pie samaņas, un viņa tēvam pat izdevies ar viņu sarunāties.

Kā vēstīts, Gaļimovam ir 90% ķermeņa apdegumu. Pašlaik viņa dzīvībai galvenos draudus rada elpceļu iekšēji apdegumi. Krievijas laikraksts Sport-Ekspress vēsta, ka 26 gadus jaunajam uzbrucējam nepieciešama sarežģīta trahejas pārstādīšanas operācija.

Tikmēr Krievijas presē parādījušās divu policistu liecības, kuri aviokatastrofas vietā ieradušies pusminūti pēc lidmašīnas nogāšanās. Viņi liecina, ka hokejists Gaļimovs no ūdens iznācis paša spēkiem. Tajā pašā laikā no lidmašīnas atliekām parādījies arī vīrietis pilota formas tērpā- Sizovs, kurš no gruvešiem centies izvilkt kādu citu vīrieti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits