Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kims Čen Nams miris 20 minūšu laikā pēc saindēšanās ar VX

Ekspertīzē secināts, ka Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrālis Kims Čen Nams miris 15-20 minūšu laikā pēc tam, kad Kualalumpuras lidostā viņam sejā iesmērēta ārkārtīgi bīstamā viela VX, vēsta CNN.

Eksperti secinājuši, ka viņš tik tiešām miris no saindēšanās ar nervu indi VX, svētdien paziņojusi Malaizijas Veselības ministrija.

Kā zināms, Kims Čen Nams uzreiz pēc incidenta vērsies pēc palīdzības pie lidostas personāla, nogādāts lidostas ambulancē, bet jau drīz pēc tam miris ceļā uz slimnīcu.

Pašlaik Malaizijas amatpersonām vēl būtu jāiegūst kāda Kima Čen Nama radinieka DNS, lai pilnīgi oficiāli varētu noteikt viņa identitāti, taču to būs ļoti grūti iegūt. Ziemeļkoreja, kuras režīms ir galvenais aizdomās turētais Kima Čen Nama slepkavības lietā, arī pretojies tam, lai upura līķim tiktu veikta ekspertīze. Portāls Diena.lv jau ziņoja, ka fiksēts ielaušanās mēģinājums slimnīcas morgā, kurā tiek glabātas Ziemeļkorejas diktatora pusbrāļa mirstīgās atliekas.

Jāatgādina, ka Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrālis, kurš lielākoties dzīvojis ārpus Ziemeļkorejas pēc tam, kad krita tēva Kima Čen Ira nežēlastībā par mēģinājumu ar viltotu pasi ieceļot Japānā, lai apmeklētu Disnejlendu, tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā aizvadītās nedēļas sākumā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits