Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīna atzīst par neiespējamu izsekot visus Covid-19 gadījumus

Ķīnā tagad nav iespējams izsekot visus Covid-19 gadījumus, trešdien atzina Ķīnas Nacionālā veselības komisija pēc tam, kad valsts pēkšņi atteicās no nulles kovida politikas.

Ķīna pagājušonedēļ mīkstināja ierobežojumus, kas paredz masveida testēšanu un karantīnu, kurus tā bija īstenojusi gandrīz trīs gadus, mēģinot izskaust koronavīrusu. 

Šis lēmums izraisīja oficiāli reģistrēto jauno infekcijas gadījumu skaita strauju samazināšanos. Pagājušajā mēnesī reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits bija sasniedzis rekordu.

Tā kā lielā daļā valsts testēšana vairs nav obligāta, Nacionālā veselības komisija trešdien atzina, ka tās dati vairs neatspoguļo realitāti.

"Daudzi asimptomātiski cilvēki vairs nepiedalās nukleīnskābju testos, tāpēc ir neiespējami precīzi noskaidrot asimptomātisko inficēto cilvēku patieso skaitu," paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Ķīnas vicepremjers Suņs Čuņlaņs pirms tam pavēstīja, ka jaunu infekcijas gadījumu skaits galvaspilsētā Pekinā "strauji pieaug".

Ķīnas līderi ir apņēmušies turpināt ekonomikas atkalatvēršanu, un Pekinas tūrisma iestādes otrdien paziņoja, ka tās atsāks tūristu grupu ekskursijas galvaspilsētā un ārpus tās. 

Valsts nav sagatavota jaunajai Covid-19 krīzei, jo miljoniem gados vecu cilvēku nav pilnībā vakcinēti un slimnīcām trūkst resursu, lai tiktu galā ar gaidāmo inficētu pacientu pieplūdumu. Daudzi cilvēki ar Covid-19 simptomiem ir izvēlējušies pašārstēšanos mājās. 

Pekinas iedzīvotāji žēlojas, ka medikamenti pret saaukstēšanos tiek ātri izpārdoti un aptiekās ir garas rindas. Ķīnas interneta meklēšanas milzis "Baidu" pavēstīja, ka ibuprofēna meklējumu skaits pagājušajā nedēļā pieaudzis par 430%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits