Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīna brīdina ASV, ka tarifu palielināšana apdraudēs tirdzniecības vienošanās

Ķīna svētdien pēc tirdzniecības sarunām ar ASV brīdinājusi, ka vienošanās, kas tiktu noslēgtas sarunu rezultātā, nestāsies spēkā, ja ASV paaugstinās tarifus Ķīnas precēm.

Ķīna ar šādu paziņojumu nāca klajā stundu pēc tam, kad ASV tirdzniecības ministra Vilbura Rosa vadītā delegācija un Ķīnas pārstāvji pabeidza tikšanos Pekinā.

Ross tikšanās sākumā sacīja, ka abas puses apspriedušas ASV preces, ko varētu eksportēt uz Ķīnu, bet plašāku informāciju neatklāja.

Baltais nams samazināja šīs tikšanās izredzes otrdien, draudot palielināt tarifus Ķīnas augsto tehnoloģiju precēm apmēram 50 miljardu dolāru (43 miljardu eiro) vērtībā, amerikāņiem turot aizdomās Pekinu par ASV intelektuālā īpašuma zādzībām.

Ķīnas paziņojumā teikts, ka sarunās abas puses panākušas "pozitīvu un konkrētu progresu", bet norādīts, ka šīs procesa priekšnosacījums ir necīnīšanās tirdzniecības karā.

"Ja Savienotās Valstis piemēros sankcijas tirdzniecībai, tostarp palielinās tarifus, visi ekonomiskie un tirdzniecības sasniegumu, kas panākti sarunās, nestāsies spēkā," norādīts Ķīnas paziņojumā, ko publiskojusi ziņu aģentūra "Siņhua".

Saspīlējums starp abām valstīm ir pieaudzis kopš pagājušā gada augusta, kad ASV prezidents Donalds Tramps lika sākt izmeklēšanu par Ķīnas negodīgu tirdzniecības praksi un ASV intelektuālā īpašuma zagšanu.

Tramps vēlas, lai Ķīna samazina savu tirdzniecības pārpalikumu ar ASV, kas pērn sasniedza rekordu - 375,2 miljardus ASV dolāru (321,5 miljardus eiro).

Top komentāri

pilnigs kjinas boikots?
p
kjina=sarkanais terorisms...terorisma atbalstitajiem kjinieshiem iebraukt civilizeetaas valstiis tiks aizliegts ar likumu,bet kjinas produktiem tiks uzlikts 1000% nodoklis????planetas iedzivotaju aizsardziba no starptautiskaas sarkano teroristu mafijas ieiet finisha taisnee,kgb bandas perestroikas teatris beidzas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits