Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķīnā sabrūk viesnīca, kur karantīnā Covid-19 dēļ atradās desmitiem cilvēku

Ķīnā zem sestdien sabrukušās jaunā koronavīrusa karantīnai izmantotās viesnīcas drupām gājuši bojā vismaz desmit cilvēki, svētdien paziņojušas Ķīnas varas iestādes.

Glābšanas dienestu darbinieki zem sešstāvu ēkas gruvešiem atraduši arī 38 izdzīvojušos, kas nogādāti slimnīcās. Deviņiem cilvēkiem nelaimes brīdī izdevies izglābties pašiem, bet vēl vismaz 23 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem.

Cjuaņdžou pilsētā Ķīnas austrumu piekrastē jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 konstatēta 47 cilvēkiem, un viesnīcas ēkā bija ierīkots izolators cilvēkiem, kuri nesen bijuši saskarē ar šiem pacientiem, vēsta laikraksts People's Daily.

Ugunsdzēsības dienesta izplatītajos videomateriālos redzams, ka glābēji uzvelk no drupām atraktajiem bērniem medicīniskās aizsargmaskas un pirms maiņas apsmidzina cits citu ar dezinfekcijas līdzekli.

Zināms, ka divos lielveikalos ēkas pirmajā stāvā kopš ķīniešu Jaungada norisinājās remontdarbi, un būvstrādnieki dažas minūtes pirms ēkas sagrūšanas zvanījuši īpašniekam, ziņojot par kādas kolonnas deformāciju.

Īpašniekam noteikta policijas uzraudzība. Tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai ēkas sabrukšanā vainojami remontdarbi, vai sākotnējs būvniecības defekts.

Nelaimes brīdī karantīnā viesnīcā atradās 58 cilvēki, kas nesen pabijuši reģionos, ko slimība skārusi īpaši smagi, bet nevienam no viņiem vīrusa analīžu rezultāti nebija pozitīvi, vēsta izdevums Quanzhou Evening News

Kā svētdien paziņoja Ķīnas Nacionālā veselības komisija, jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis par 27, sasniedzot 3097. Kopējais atklāto inficēšanās gadījumu skaits valstī tuvojas 80 700, bet vairāk nekā 57 000 cilvēki jau izveseļojušies. Pāri par 20 500 pacientiem šobrīd ārstējas, un 5264 cilvēku stāvoklis uzskatāms par kritisku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits