Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ķīnas prezidents mudina uz Ķīnas un Taivānas atkalapvienošanos miermīlīgā ceļā

Ķīnai un Taivānai būtu jāapvienojas miermīlīgā ceļā, ar šādu paziņojumu svētdien nācis klajā Ķīnas prezidents Hu Dzjiņtao, uzstājoties ar uzrunu par godu 100. gadadienai kopš Siņhajas revolūcijas, kuras rezultātā tika gāzta Cinu dinastija un proklamēta Ķīnas republika.

"Atkalapvienošanās panākšana ar miermīlīgiem līdzekļiem atbilst Ķīnas tautas, tostarp Taivānas tautiešu, fundamentālajām interesēm," svinīgajā ceremonijā uzrunājot Komunistiskās partijas līderus, sacīja Hu, vienlaikus noraidot Taivānas neatkarības iespēju.

"Mums ir jāstiprina pretestība pret Taivānas neatkarību un jāveicina sadarbība tautiešu starpā abās pusēs," piebilda Ķīnas prezidents.

Taivāna no Ķīnas atdalījās 1949. gadā pēc pilsoņu kara, tomēr Pekina šo salu joprojām uzskata par savu un solījusi panākt apvienošanos.

Kopš Pekinai draudzīgā Taivānas prezidenta Ma Jindzju nākšanas pie varas 2008.gadā abu pušu attiecībās būtiski uzlabojušās.

Ķīna ir Taivānas lielākais tirdzniecības partneris, un uz dzīvi Ķīnā pārceļas aizvien vairāk taivāniešu. Ik nedēļu starp Taivānu un Ķīnu tiek nodrošināti tiešie lidojumi, kas iepriekš tika veikti caur Honkongu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits