Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kipras parlaments apstiprina starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma saņemšanai svarīgus likumprojektus

Kipras parlaments piektdienas rītā beidzot apstiprināja divus ar banku nozari saistītus likumprojektus, kurus pieprasījuši valsts starptautiskie kreditori apmaiņā pret aizdevuma nākamā maksājuma piešķiršanu.

Iepriekšējā sesijā ceturtdien parlaments apstiprināja 12 pārējos likumprojektus, kas nepieciešami, lai 13.septembrī paredzētajā sanāksmē eirozonas dalībvalstis sniegtu apstiprinājumu nākamā maksājuma piešķiršanai 1,5 miljardu eiro (1,05 miljardu latu) apmērā.

Taču parlamenta deputāti noraidīja likumprojektus, kas attiecas uz kooperatīvo banku uzraudzību un "Hellenic Bank" rekapitalizāciju. Reiz autonomo kooperatīvo banku uzraudzību paredzēts nodot centrālajai bankai.

Tomēr pēc finanšu ministra Harisa Georgiada izdarītā spiediena un it kā saņemtā zvana no ārvalstīm, kurā tika brīdināts par apdraudējumiem Kipras glābšanas programmai, pārstāvju palāta pēc pusnakts rīkoja atkārtotu sanāksmi un šos divus likumprojektus apstiprināja.

Apstiprināto likumprojektu vidū ir arī 10% papildu nodeva īpašuma tiesību nodošanas nodokļa aizkavētiem maksājumiem. Tāpat paaugstināti ceļu nodokļi, balstoties uz oglekļa dioksīda izmešu apjomu.

Ceturtdien pie parlamenta ēkas pulcējās aptuveni 500 cilvēku, lai protestētu pret taupības pasākumiem. Demonstrācijas organizēja opozīcijā esošā komunistiskā Progresīvā darbaļaužu partija (AKEL) un citas kreisi noskaņotas grupas.

Apmaiņā pret aizdevumu starptautiskie kreditori pieprasīja likvidēt Kipras otru lielāko banku "Laiki Bank" un piemērot nodevu Bank of Cyprus noguldījumiem virs 100 000 eiro. Tāpat valdībai nācies paaugstināt nodokļus un samazināt izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits