Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kipras prezidents lūgs ES papildu palīdzību

Kipras prezidents Niks Anastasiads piektdien paziņoja, ka vērsīsies ar lūgumu pie Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderiem valstij nodrošināt papildu palīdzību.

Anastasiads norādīja, ka jau runājis ar ES ekonomikas un monetāro lietu komisāru Oli Rēnu pirms piektdien Dublinā ieplānotās eirozonas finanšu ministru sanāksmes, kurā paredzēts panākt galīgo vienošanos par Kipras glābšanas programmas nosacījumiem.

Viņš pavēstīja, ka arī nosūtīs vēstuli Eiropas Komisijas (EK) prezidentam Žozē Manuelam Barrozu un ES prezidentam Hermanam van Rompejam.

"Vēstule Barrozu un Rompeja kungam būs saistīta ar nepieciešamību veikt ES politikas izmaiņas attiecībā pret Kipru, tai nodrošinot papildu palīdzību, ņemot vērā kritisko periodu, kurā mēs esam nonākuši ekonomikas krīzes un mums noteikto pasākumu dēļ," sacīja Anastasiads. Viņš gan neprecizēja, kādu papildu palīdzību vēlas iegūt.

Kā ziņots, Kipras valdība ceturtdien apstiprināja, ka Kipras glābšanai nepieciešamo līdzekļu apjoms ir sasniedzis 23 miljardus eiro iepriekš lēsto 17,5 miljardu eiro vietā, tādējādi raisot jaunas bažas par valsts iespējamo maksātnespēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits