Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kirgizstānā piezemējoties apgāzusies un aizdegusies pasažieru lidmašīna

Kirgizstānas dienvidu pilsētā Ošā piezemējoties trešdien apgāzusies un uzliesmojusi pasažieru lidmašīna Tu-134, negadījumā ievainojumus gūstot vismaz 26 cilvēkiem.

Kirgizstānas aviokompānijas Kyrgyzstan Airlines Krievijā ražotajā lidmašīnā Tu-134 negadījuma brīdī atradās 84 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Lidmašīna veica iekšzemes reisu no Biškekas uz Ošu.

Kā aģentūrai AFP pavēstīja Ošas lidostas pārstāvis, lidmašīna smagi piezemējusies un apvēlusies otrādi, kā arī triecienā tai norauts labais spārns, aste un šasija. Sadragātais lidaparāts vairākus desmitus metrus slīdēja pa skrejceļu, aizdegās un beigās apstājās zālājā blakus skrejceļam. Laimīgā kārtā avārijā izdevies izvairīties no cilvēku upuriem.

Kirgizstānas Veselības ministrija paziņoja, ka medicīniskā palīdzība sniegta 26 cilvēkiem, no kuriem 16 nogādāti slimnīcās ar dažādām traumām - galvas smadzeņu satricinājumu, mīksto audu sasitumiem un akūta stresa stāvoklī.

No 1967.gada ražotās Tu-134 ir vienas no Krievijā ražotājām lidmašīnām, kas vēl joprojām tiek izmantotas starptautiskos pārlidojumos. Tu-134 plaši tiek izmantota bijušajās padomju republikās, kā arī Āfrikas un Latīņamerikas valstīs.

Lidmašīnas Tu-134 šogad bijušas iesaistītas vairākos traģiskos negadījumos, liekot Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam izdot rīkojumu par vairuma šo lidmašīnu izņemšanu no apgrozības līdz 1.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits