Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kirgizstānā pusaudzis mirst no mēra; 100 cilvēki ievietoti karantīnā

Kirgizstānā 15 gadus vecs gans Temirs Isakunovs miris no buboņu mēra jeb tā sauktās "melnās nāves" - šis ir pirmais slimības gadījums valstī 30 gadu laikā, vēsta BBC. Pusaudzis nomiris jau aizvadītajā nedēļā, taču patieso nāves cēloni ārsti noteikuši tikai tagad."Mēs uzskatām, ka pacients visticamāk ar mēri inficējies pēc blusas koduma,” paudis Kirgizstānas Veselības ministrijas pārstāvis.

Mediji vēsta, ka blusu T.Isakunovs varētu būt dabūjis no murkšķa, kuru zēns ar ģimeni ēdis. Murkšķu populācija ir plaši izplatīta Centrālāzijas kalnos, turklāt šie dzīvnieki var būt mēra nēsātāji. Vietējie reizēm murkšķus medī, lai patērētu uzturā. Pēc notikušā varas iestādes karantīnā ievietojušas vairāk nekā 100 cilvēku, vēl vismaz 2000 reģiona iedzīvotāju tiek pārbaudīti. Kirgizstāna arī uzstādījusi kontroles punktus, lai ierobežotu cilvēku un lopu pārvietošanos. Mūsdienās buboņu mēris jeb tā dēvētā "melnā nāve" ir ārkārtīgi reta slimība, taču viduslaikos mēra epidēmija Eiropā paņēma aptuveni 25 miljonu cilvēku dzīvības. Pēdējais zināmais mēra uzliesmojums reģistrēts pirms trim gadiem Peru, kur ar bīstamā infekcija tika konstatēta 12 cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits