Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kolumbija plāno legalizēt sintētiskās narkotikas

Kolumbijā patlaban noris darbs pie jauna narkotiku jomu regulējoša likumprojekta izstrādes, un tajā paredzēts legalizēt sintētisko narkotiku privātu lietošanu, pavēstīja tieslietu ministre Ruta Stella Korrea.

Ar jauno likumu tiks aizstātas patlaban spēkā esošās tiesiskās normas, kurās kokaīns un marihuāna ir aizliegta. Tiesa gan, kolumbieši jau tagad netiek sodīti, ja viņu īpašumā likumsargi atrod šīs narkotiskās vielas nelielās devās. Kolumbija nolēmusi pārskatīt narkotiku jomas likumdošanu, lai labāk risinātu ar narkotiku lietošanu un kontrabandu saistītos jautājumus.

Konstitucionālā tiesa jau ir izteikusies pret sodiem, kas paredzēti par marihuānas un kokaīna atrašanos iedzīvotāju īpašumā mazās devās, atgādināja ministre. "Jaunajā likumā, kas Kongresam tiks iesniegts šī sasaukuma pilnvaru laikā, atļauja tiks padarīta konkrētāka, bet tā tiks paplašināta, iekļaujot arī sintētiskās narkotikas nosacījumos par lietošanu personīgās devās," sacīja Korrea.

Zaļās partijas pārstāvis sakariem ar presi pauda atbalstu valdības plānam. "Kolumbijas problēma ir vieglo narkotiku - marihuānas un kokaīna - problēma. Narkotiku kontrabandas process pamatā ir atkarīgs no kokaīna, un līdz ar tā dekriminalizāciju pasaulē šim biznesam būtu darīts gals," sacīja senators Rojs Barrerass.

Eksperti ir vienisprātis, ka ekstazī un metamfetamīni ir sintētiskās narkotikas, tomēr daži uzskata, ka tām pieskaitāms arī heroīns. Jaunais narkotiku jomas likums Kolumbijas Kongresā varētu tikt iesniegts tuvāko pāris mēnešu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits