Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kolumbijas kokas audzētāji atbrīvo sagūstītos karavīrus

Kokas audzētāji Kolumbijā ceturtdien atbrīvoja 180 karavīrus, kurus bija saņēmuši par ķīlniekiem pretnarkotiku operācijas laikā, paziņoja Kolumbijas tiesībsarga birojs.

Karavīri tika atbrīvoti pēc tam, kad Kolumbijas prezidents Ivans Duke ceturtdien bija aicinājis kokas audzētājus viņus atbrīvot un brīdinājis par sekām karavīru neatbrīvošanas gadījumā.

Karavīri tika sagūtīti otrdien, kad viņi iznīcināja kokas plantācijas pie Venecuēlas robežas.

Ģenerālis Omars Sepulveda paziņoja reportieriem, ka seši viņa pavēlniecībai pakļauti vadi tika nolaupīti Tibu pašvaldībā valsts ziemeļaustrumos. To izdarīja lauksaimnieki, pretojoties nelegālo plantāciju iznīcināšanai, kuras ir viņu iztikas avots.

Karavīrus ielenca lauksaimnieki, kas bija bruņoti ar mietiem un mačetēm, sacīja Sepulveda. Sagūstītie karavīri tika turēti kādā lauku skolā.

Videoierakstā, kuru armija parādīja ziņu aģentūrai AFP, bija redzami karavīri maskēšanās tērpos ar šaujamieročiem, kurus pieskatīja civiliedzīvotāji.

"Viņiem viss ir kārtībā, viņi ir bruņoti," Duke sacīja žurnālistiem. "Viņi gribēja izvairīties no konfrontācijas, un es novērtēju viņu profesionalitāti."

Duke tomēr sacīja, ka tādas darbības, kādas veikuši kokas audzētāji, "šajā valstī nevar turpināties". "Tā ir nolaupīšana, un, ja nebūs ātras atbrīvošanas, visas varas iestādes to traktēs kā nolaupīšanu."

Kokas audzētāju pārstāvis paziņoja radio, ka viņi ir gatavi apspriest karavīru atbrīvošanu. Viņš sacīja, ka karavīru sagūstīšana bija protests, jo valdība nav pildījusi solījumu palīdzēt lauksaimniekiem aizstāt kokas plantācijas ar legāliem kultūraugiem.

Kolumbijas tiesībsarga birojs tviterī paziņoja, ka ir nosūtījis delegāciju uz Tibu, lai mēģinātu panākt karavīru atbrīvošanu.

Tiesībsarga birojs pēc karavīru atbrīvošanas pavēstīja, ka kokas audzētāji "vienpusēji" nolēmuši atstāt skolu un "netraucēt valdības spēku darbu". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits