Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Konfliktu dēļ mājas atstājušo cilvēku skaits pasaulē pirmo reizi pārsniedzis 100 miljonus

To cilvēku skaits, kas konfliktu un vardarbības dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas, pirmo reizi pārsniedzis 100 miljonus, kas galvenokārt skaidrojams ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, pirmdien paziņojis ANO bēgļu lietu augstais komisārs Filipo Grandi.

"Simts miljoni ir smags skaitlis - vienlīdz atskurbinošs un satraucošs. Tas ir rekords, kuru nevajadzēja sasniegt," sacīja Grandi.

"Tam jākalpo kā modinātāja zvanam, lai atrisinātu un novērstu destruktīvus konfliktus un vajāšanu un pievērstos pamata cēloņiem, kuru dēļ nevainīgi cilvēki spiesti bēgt no savām mājām," norādīja Grandi.

ANO bēgļu aģentūras (UNHCR) dati liecina, ka to cilvēku skaits, kas konfliktu un vardarbības dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas, 2021.gada beigās pietuvojās 90 miljoniem. Pēc Krievijas iebrukums Ukrainā savas mājas pameta un uz citām Ukrainas vietām devās astoņi miljoni cilvēku un vairāk nekā seši miljoni cilvēku devās bēgļu gaitās no Ukrainas uz ārvalstīm.

Grandi norādīja, ka starptautiskā sabiedrība pret Ukrainas bēgļiem izturas ar lielu līdzjūtību.

"Līdzjūtība ir dzīva, un mums ir vajadzīga līdzīga mobilizācija visām krīzēm visā pasaulē," uzsvēra Grandi, piebilstot, ka humānā palīdzība spēj remdēt sāpes, bet nav zāles karu un krīžu atrisināšanai.

Vienīgā atbilde ir miers un stabilitāte, lai "nevainīgiem cilvēkiem nav jāzīlē starp akūtām briesmās mājās un bīstamu bēgšanu un trimdu",  norādīja Grandi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits