Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Koreju samita priekšvakarā Japānu sadusmo saldā ēdiena noformējums

Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas līderu samita priekšvakarā Japāna piekodinājusi Seulai, ka tai jāmaina noformējums desertam, kuru plānots pasniegt samitā. Proti, Japānas sašutumu izraisījusi tā saucamās apvienotās Korejas kartes izmantošana saldā ēdiena noformējumā, jo stilizētajā kartē iekļautas arī Liankūra salas, kas ir Japānas un Dienvidkorejas teritoriālo nesaskaņu objekts, vēsta The Guardian.

Dienvidkoreja pirms piektdien gaidāmā abu līderu samita, kurš norisināsies demilitarizētajā zonā uz Ziemeļkorejas-Dienvidkorejas robežjoslā, izplatījusi publicitātes attēlus, kurā redzams saldais ēdiens - mango muss - izrotāts ar minētās kartes attēlu un nodēvēts par Ļaužu pavasari

Garnējumā atveidotajā kartē kā daļa no apvienotās Korejas redzamas arī vien nepilnus 20 hektārus plašās Liankūra salas, kas atrodas Japāņu jūrā apmēram pusceļā starp Dienvidkoreju un Japānu. Japānā šī salu grupa pazīstama ar nosaukumu Takešima, bet Dienvidkorejā tās dēvē par Dokdo, un uz salām pretendē gan Tokija, gan Seula.

"Tas ir ārkārtīgi nožēlojami. Mēs esam pieprasījuši, lai šo desertu nepasniedz," trešdien izteicās Japānas Ārlietu ministrijas preses pārstāve.

Japāna jau iepriekš sūkstījusies par tā dēvētās apvienotās Korejas kartes attēla izmantošanu - tas bija redzams uz līdzjutēju karogiem sieviešu hokeja draudzības mačā starp apvienoto Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas izlasi un Zviedrijas izlasi martā notikušajās Paralimpiskajās spēlēs.

Laikraksts Diena jau vēstīja, ka Dienvidkorejas prezidenta Muna Džē Ina un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una tikšanās galvenais uzdevums būs panākt sapratni par ilgstoša miera nodrošināšanu pussalā, nevis abu valstu apvienošanu. Samits arī kalpos kā sagatavošanās posms pirms pavisam drīz gaidāmās Kima Čen Una un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits