Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koronavīrusa gadījumu skaits Dienvidkorejā pieaug līdz 602

Dienvidkoreja svētdien apstiprinājusi vēl 169 jaunā koronavīrusa Covid-19 infekcijas gadījumus, palielinot gadījumu skaitu šajā valstī līdz 602 un padarot to par šī vīrusa vissmagāk skarto valsti pēc Ķīnas.

Vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits Dienvidkorejā ir pieaudzis par trim, sasniedzot piecus.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins šodien paziņoja, ka saistībā ar vīrusa izplatību trauksmes līmenis palielināts līdz augstākajam, un sacīja, ka amatpersonām jāsper spēcīgi bezprecedenta soļi, lai cīnītos pret šo slimību.

Prezidents sacīja, ka Covid-19 izplatībā noticis smags pagrieziena punkts. "Nākamās pāris dienas būs izšķirošas," norādīja Muns.

Augstākā trauksmes līmeņa izsludināšana dod varasiestādēm tiesības nepieciešamības gadījumā uz laiku slēgt skolas un ierobežot sabiedriskā transporta darbību un aviosatiksmi.

Valdība jau paziņojusi, kas visās skolās un bērnudārzos pavasara brīvlaiks tiek pagarināts par nedēļu.

Pēdējās dienās inficēšanās gadījumu skaits Dienvidkorejā ir strauji pieaudzis, un daudzi no jaunajiem gadījumiem ir saistīti ar reliģisko sektu Degu pilsētā.

Aptuveni 9300 Šinčeondži Jēzus baznīcas locekļiem Degu ir vai nu noteikta karantīna, vai arī viņi aicināti palikt mājās un nekontaktēties ar citiem cilvēkiem.

Muns raksturoja situāciju Degu un Čeondo, kas ir Šinčeondži Jēzus baznīcas dibinātāja Lī Manhī dzimšanas vieta, kā nacionālo krīzi.

Jauno inficēšanās gadījumu vidū ir 18 cilvēki, kas nesen atgriezās no svētceļojuma Izraēlā.

Pagaidām nav skaidrs, kā viņi inficējās, bet varasiestādes ziņoja, ka viens no saslimušajiem, visticamāk, inficējies pirms ceļojuma, ņemot vērā, ka Izraēlā līdz šim apstiprināts tikai viens inficēšanās gadījums ar Covid-19.

Izraēla ir noteikusi iebraukšanas aizliegumu Dienvidkorejas pilsoņiem un sestdien aizliedza aptuveni 200 cilvēkiem izkāpt no lidmašīnas, kas bija atlidojusi no Dienvidkorejas. Izkāpt tika atļauts tikai 12 Izraēlas pilsoņiem, kas tika ievietoti karantīnā. Pārējie tika nosūtīti atpakaļ uz Seulu.

Visā pasaulē ar jauno koronavīrusu inficējušies jau vairāk neka 78 000 cilvēku, lielākā daļa Ķīnā, kas šodien arī ziņoja par jauniem inficēšanās gadījumiem.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits