Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kruīza kuģis, kuru bažās par vīrusu atraidījušas piecas ostas, sasniedzis Kambodžas krastu

ASV kruīza kuģis Westerdam, kuram vairākas Āzijas ostas bija atteikušas iespēju piestāt bažās par pasažieru iespējamo inficēšanos ar jauno Ķīnas koronavīrusu, ceturtdien sasniedzis Kambodžas krastu, satrauktajiem pasažieriem paužot cerību, ka viņu nedienām drīz būs pienācis gals.

Bija paredzēts, ka Westerdam vizinās 1455 pasažierus kruīza braucienā pa Āzijas austrumu ūdeņiem, ceļojumu sākot 1.februārī Honkongā un noslēdzot sestdien Jokohamā, Japānā.

Tomēr bažās par koronavīrusa uzliesmojumu, kas Ķīnā prasījis vairāk nekā 1300 dzīvību, Japāna, Guama, Filipīnas, Taizeme un Taivāna liedza kuģim piestāt savās ostās.

Kuģa īpašnieku uzņēmums Holland America uzstāja, uz kuģa neviens cilvēks nav inficēts ar koronavīrusu, un Kambodža trešdien pavēstīja, ka kuģis varēs piestāt Sianukvilas ostā.

Ceturtdienas rītā Westerdam parādījās pie apvāršņa Kambodžas piekrastē.

"Saulei lecot virs Kambodžas, pirmo reizi redzam sauszemi no Westerdam klāja," tviterī ierakstījusi pasažiere Kristina Kērbija.

Ārsti veic pasažieru pārbaudes, pavēstīja transporta ministrs Suns Čanthols, piebilstot, ka uz kuģa 20 cilvēki ir saslimuši.

Viņu analīžu paraugi tiks nosūtīti uz Pastēra institūtu, lai pārbaudītu, vai šie pasažieri nav inficējušies ar vīrusu.

"Viņiem patiesībā nav vīrusa COVID-19 simptomu. Mēs tikai vēlamies gūt pilnīgu pārliecību, ka viss ir kārtībā," ministrs sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Pašā Kambodžā līdz šim apstiprināts viens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu.

Top komentāri

:)
:
Nu re, vēl viens "sanitārais cietums" kā "Klīstošais Holandietis" nolemts! Jauna reklāma tūristu pievilināšanai: Samaksā mums žūksni bakšu un tev tiks piedāvāts neaizmirstams ceļojums ar izdzīvošanas elementiem un cietuma pieredzi! :)
Fra
F
Pēc daudzu pasaules ārstu un speciālistu domām, vīrusa kulminācija būs pēc mēneša tajā nelaimīgajā provincē, pēc diviem mēnešiem visā Ķinā. Pārējā pasaulē nav īsti paredzams kad, taču vīrusa epidēmijas parādīšoties dažādos periodos un diemžēl pilnīgi visur. Pie mums Latvijā visi lielās, ka ir gatavi šī vīrusa ierobežošanai, taču pat bagātās valstis uzsver, ka nav gatavas tik lipīgam vīrusam un norāda, ka trūks telpu un aprīkojuma slimniekiem. Vajadzētu gan tagad izmantot laiku un uzsākt pilnu gatavošanos epidēmijai. Pēc statistikas apmēram katrs piektais nomirst, taču ņemot vērā mūsu valsts iedzīvotāju slimību pārņemtos un nogurdinātos organismus, var izrādīties daudz smagāki rādītāji. Varbūt vajag mēģināt izdalīt kaut vai to pašu remantadīnu slimības uzsākuma periodam, varbūt tas palīdzētu. Nevar jau nopirkt to bez receptes, pat ja gribās.
Krējums Saldais
K
"....kuram vairākas Āzijas ostas bija atteikušas iespēju piestāt bažās par pasažieru iespējamo inficēšanos ar jauno Ķīnas koronavīrusu...." - Īsta demokrātijas un tolerances paraugstunda. Mācies airopa, kā jāpalīdz citiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits