Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laikraksts: Bin Ladena nogalināšanu izraisīja iekšējā šķelšanās

ASV karavīrus pie Al Qaeda līdera aizveda Osamas bin Ladena paša vietnieks Aimans az Zavahiri, turpinoties iekšējai cīņai par varu, ceturtdien vēsta Saūda Arābijas laikraksts Al Watan.

Atsaucoties uz kāda vārdā neminētu "reģionālu avotu", avīze raksta, ka abiem augstākajiem Al Qaeda vadoņiem bijušas domstarpības un kurjers, kurš novedis ASV spēkus pie bin Ladena, esot strādājis Zavahiri labā.

Kurjers bija pakistānietis, nevis no Kuveitas, kā domāja ASV, norāda Al Watan. Viņš zinājis, ka viņam seko amerikāņi, taču noslēpis šo faktu.

"Organizāciju faktiski vadīja Ēģiptes Al Qaeda grupējums, un kopš viņa (bin Ladena) saslimšanas 2004.gadā viņi mēģināja pārņemt to pilnīgi savā kontrolē," raksta avīze.

Zavahiri grupējums esot pārliecinājis bin Ladenu atstāt cilšu apdzīvotās teritorijas uz Afganistānas un Pakistānas robežas un patverties Abotabadā netālu no Islamabadas, kur viņu svētdien beidzot nogalināja ASV desantnieki.

Līdz ar ēģiptiešu pārstāvja Al Qaeda organizācijā Saifa al Adela atgriešanos no Irānas pērnajā rudenī Ēģiptes grupējums izstrādāja plānu, kā atbrīvoties no Saūda Arābijā dzimušā bin Ladena, raksta Al Watan.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits