Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Laikraksts: Krievijas hakeri uzlauzuši NSA līdzstrādnieka datoru, izmantojot Kaspersky Lab programmu

Krievijas hakeri izmantojuši uzņēmuma Kaspersky Lab izstrādāto antivīrusa programmu, lai nozagtu slepenus materiālus no ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) līdzstrādnieka datora, ceturtdien vēstīja laikraksts The Wall Street Journal.

Krievi ieguvuši informāciju par to, kā NSA iekļūst ārvalstu datortīklos un aizsargā sevi pret kiberuzbrukumiem. Piekļūšana slepenajai NSA informācijai notikusi 2015.gadā, bet par to uzzināts tikai pērn.

Šis atgadījums varētu būt viens no izskaidrojumiem, kāpēc ASV aizliegušas valdības iestādēm izmantot populāro antivīrusa programmu, kuru izstrādājis Maskavā bāzētais uzņēmums.

Kaspersky Lab, komentējot The Wall Street Journal publicēto informāciju, norāda, ka nav sniegti nekādi pierādījumi, kas pamatotu uzņēmuma līdzdalību varbūtējā incidentā.

Kaspersky Lab ir privātuzņēmums, kam nav neatbilstīgu saikņu ne ar vienu valdību, tostarp Krievijas, tāpēc vienīgais secinājums, šķiet, ir tāds, ka Kaspersky Lab ir ierauts ģeopolitiskās cīņas virpulī, pauda uzņēmums.

"Mēs neatvainojamies par to, ka esam agresīvi cīņā ar ļaunprogrammatūrām un kibernoziedzniekiem. Uzņēmums aktīvi atklāj un mazina inficēšanos ar ļaunprogrammatūrām neatkarīgi no avota, un mēs ar lepnumu to darām 20 gadus, kas mums ir ļāvis nepārtraukti ieņemt augstas vietas neatkarīgos ļaunprogrammatūru noteikšanas testos. Turklāt ir svarīgi pieminēt, ka Kaspersky Lab izstrādājumi atbilst kiberdrošības nozares stingrajiem standartiem un tiem ir tāds pats piekļuves un privilēģiju līmenis sistēmās, ko tie aizsargā, kāds ir jebkuram citam populāram drošības piegādātājam ASV un visā pasaulē," skaidroja Kaspersky Lab.

pievienots uzņēmuma Kaspersky Lab komentārs

Top komentāri

Kasperskim labāk pa žopu SPERT,
K
lai šie mēsli nepiesārņo internetvidi.
Reksis
R
Kasperska produkti ir absolūti mēsli. Vislabākā antivīrusu aizsardzība ir nebāzt savi degunu tur kur pat suns savu "čibriku"nebāž...
Protams
P
Tāpat kā ASV traucēja elpot Mildronāts. Ja tie būtu ASV radīti produkti,netiktu aizliegts ne Mildronāts,ne kāds pīkstētu par Kaspersky programatūru. Tas tirgus ,ko ASV ir pazaudējis.Un Kaspersky ir viens no labākajiem Pasaulē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits