Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latviešu uzņēmējs Biškekā: nemieri sākās, jo milicija uz cilvēkiem atklāja uguni

Šodien Biškekā ir sēru diena, portālam stāsta Latvijas uzņēmējs Aigars Rēdlihs, kurš šobrīd strādā Kirgizstānas galvaspilsētā. Vakar viņu apciemojuši opozīcijas līderu atbalstītāji, kuri pastāstīja, ka sākotnēji nebija plānoti tik vērienīgi protesti, kas par tādiem izvērtušies, jo milicija uz viņiem atklājusi uguni.

A.Rēdlihs teica, ka trešdien vardarbīgās akcijas uz ielas viņu pārsteigušas, jo no rīta par to vēl nekas nav liecinājis. Portālam Diena.lv viņš atstāstīja pieredzēto šīs nedēļas laikā.

7.04.2010

Man tas bija ļoti negaidīti. No rīta devos uz  darbu, viss bija mierīgi. Ap pusdienas laiku biju pie partneriem ofisā pilsētas centrā. Sāka zvanīt telefoni, ka pilsētā pulcējas cilvēku grupas, kas virzās uz Biškekas centrālo pilsētas laukumu Ala – To. Cilvēki, tikai vīrieši, uzvedās ļoti agresīvi. Pa mobilo telefonu visi sāka sazvanīties un informēt viens otru, ka pilsētā ierodas piepilsētas un  lauku iedzīvotāji. Turklāt telefonu info ziņoja, ka pilsētā sākas nekārtības, apgāzti autobusi un trolejbusi, dedzina milicijas un Biškekas iedzīvotāju automašīnas. Tajā laikā nodarbojos ar jaunas mājas lapas veidošanu par tūrisma maršrutiem Kirgizstānā.

8.04.2010

Ciemos atnākuši opozīcijas līderu draugi. Viņi pastāstīja, ka sākotnēji bija plānots tikai protesta gājiens uz valdības māju, jo iepriekšējā vakarā tika apcietināti astoņi opzīcijas līderi. Līdzko viņi bija sapulcējušies uz viņiem atklāja uguni ar gumijas lodēm un asaru gāzi. Kad beidzās gumijas lodes, sāka šaut ar kaujas lodēm. Tas viņus satracināja un viss noticis pats no sevis. Tad viņi ar akmeņiem, kokiem un kailām rokām atbruņojuši šāvējus un devās tālāk atbrīvot savus līderus, kas arī izdevās. Neviens no viņiem neesot plānojis šādus nemierus, viss esot noticis spontāni, kad uz viņiem sāka šaut.

Pagājušajā naktī marodieri gribēja aplaupīt pilsētas centrālo tirgu, bet viņus apturēja milicija, kas vakar pēcpusdienā sākusi patrulēt pilsētā.

Šodien Biškekā ir sēru diena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits