Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lavrovs: Pāragri apspriest balsojumu ANO Drošības padomē par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien paziņojis, ka ir pāragri runāt par balsojumu ANO Drošības padomē par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju, kura pagājušajā svētdienā veica savu sesto kodolizmēģinājumu.

"Pašreiz notiek darbs pie jaunas rezolūcijas Drošības padomē un vēl ir pāragri izdarīt prognozes par tās galīgo formu," preses konferencē kopā ar Francijas ārlietu ministru Žanu Īvu Ledriānu paziņoja Lavrovs.

"Reizē ar spiedienu pret Ziemeļkoreju, lai pamudinātu to atteikties no provokācijām (..), nepieciešams arī uzsvērt un paaugstināt centienus atsākt politisko procesu," sacīja Lavrovs.

Savienotās Valstis prezentējušas ANO rezolūcijas projektu, kas paredz aizliegt jebkādu naftas un dabasgāzes eksportu uz Ziemeļkoreju, kā arī iesaldēt visus šīs valsts un tās vadītāja Kima Čenuna finanšu aktīvus ārvalstīs.

Saskaņā ar šo rezolūciju tiktu aizliegts arī Ziemeļkorejas tekstilizstrādājumu eksports, kā arī citām valstīm tiktu aizliegts pieņemt darbā Ziemeļkorejas pilsoņus, un Phenjana šādi zaudētu divus svarīgus ārvalstu valūtas ieguves avotus.

Rezolūcija arī aizliegtu Ziemeļkorejas dalību kopuzņēmumos vai sadarbības līgumos.

Rezolūcijas projektā ir nosodīts Ziemeļkorejas jaunākais kodolizmēģinājums un pausts aicinājums atsākt sešpusējās sarunas par Korejas pussalas denuklearizāciju.

ASV vēlas, lai ANO Drošības padomē balsojums par šo rezolūcijas projektu notiktu jau pirmdien, ziņo diplomāti Apvienotajās Nācijās.

Savienotās Valstis vēlas pastiprināt spiedienu uz Phenjanu, lai tā atgrieztos pie sarunām un piekristu pārtraukt raķešu un kodolizmēģinājumus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savukārt apgalvo, ka jaunas sankcijas nepalīdzēs pārliecināt Kimu atteikties no kodolprogrammas.

Tomēr Maskava nav konkrēti pateikusi, vai uzliks veto ASV rezolūcijas projektam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits