Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielais teātris: Arestētais baletdejotājs nav galvenais uzbrukuma organizētājs

Maskavas Lielā teātra baleta solists Pāvels Dmitričenko, kuram ir izvirzītas apsūdzības par uzbrukuma organizēšanu baleta kolektīva mākslinieciskajam vadītājam Sergejam Fiļinam, nav šī nozieguma galvenais organizētājs, pirmdien sacīja teātra pārstāvji.

"Mums ir šaubas par to, vai Pāvels Dmitričenko bija galvenais, kurš organizēja uzbrukumu Sergejam Fiļinam. Tādās domās ir Lielā teātra vadība," sacīja teātra preses pārstāve Katerina Novikova.

Dmitričenko ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Apsūdzēts arī tika uzbrucējs, kurš Fiļinam sejā ielēja skābi, kā arī šoferis. Tiesā Dmitričenko atzina, ka lūdzis piekaut Fiļinu, tomēr noliedza, ka būtu prasījis baletmeistaram uzbrukt ar skābi.

"Mums ir sajūta, ka kāds stāvēja aiz Pāvela un viņš vai nu pakļāvās viņu ietekmei, vai arī neviļus izpildīja viņu gribu," skaidroja Novikova.

Dmitričenko uzbrukumā bijis tikai bandinieks, uzskata teātra direktors Anatolijs Iksanovs. "Bet ir arī marionešu vadītājs. Izmeklēšanai vajadzētu noskaidrot, kas ir šis cilvēks." Pats Fiļins uzskata, ka īstais "marionešu vadītājs" ir kāds, kurš pretendē uz Lielā teātra baleta mākslinieciskā vadītāja amatu.

Atbilstoši portāla newsru.com informācijai arī teātra trupā uzskata, ka aiz Dmitričenko kāds stāv, konkrēti tiek minēts baleta premjers Nikolajs Ciskaredze, kurš vairākkārt publiski negatīvi izteicies par teātra vadību. Fiļins sacīja, ka Dmitričenko nav bijis iemesla uz viņu tā ļaunoties, lai organizētu "skābes uzbrukumu". "Viņu kāds uz to pagrūda. Tāpēc viņš nav reālais pasūtītājs, par kādu viņu tagad mēģina uzdot. Viņš ir tāds pats izpildītājs," sacīja Iksanovs.

Dmitričenko nav Lielā teātra piecu sešu baleta premjeru vidū, bet ir viens no solistiem, kas baleta mākslinieku profesionālajā hierarhijā ir nākamā pakāpe aiz premjeriem. Viņš šajā sezonā izpelnījies atzinību par galvenās lomas attēlojumu Jurija Grigoroviča baletā Ivans Bargais.

Uzbrukums Fiļinam notika 17.janvārī. Fiļins guva trešās pakāpes apdegumus sejā, uz galvas un acīs. Ārsti solījuši, ka Fiļins atgūs redzi pietiekamā līmenī, lai varētu turpināt strādāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits