Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Londonā apcietināts bijušā Kirgistānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēls Maksims

Bijušā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakjieva dēls Maksims pēc Kirgizstānas tiesībsargājošo institūciju pieprasījuma aizturēts Londonā, vēsta aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Kirgizstānas prezidenta preses dienesta pārstāvi.

Tēva atrašanās pie varas laikā Maksims Bakijevs vadīja valsts Centrālo attīstības, inovāciju un investīciju aģentūru. Pēc 2010. gada aprīlī notikušā valsts apvērsuma viņš patvērās Lielbritānijā. Dzimtenē Bakijevs jaunākais tiek apsūdzēts korupcijā un naudas atmazgāšanā, tāpat varas iestādes izsludinājušas viņu starptautiskajā meklēšanā.

Maksims Bakjievs varētu tikt izdots ASV, jo starp Kirgīziju un Lielbritāniju nav līguma par ekstradīciju, paskaidrojis Kirgizstānas prezidenta preses dienests. Aģentūras sarunu biedrs uzsvēra, ka par noziegumiem, kuros apsūdz Bakijevs jaunākais, ASV likumdošana paredz ilgstošu brīvības atņemšanu.

Jāatgādina, ka pēc valsts apvērsuma Kirgizstānā, kura gaitā gāja bojā aptuveni 90 cilvēku un vairāk nekā tūkstotis guva ievainojumus, bijušais prezidents K. Bakijevs un virkne viņa tuvinieku tika apsūdzēti dažādos noziegumos, ieskaitot masu slepkavības un dienesta pilnvaru pārsniegšanu un izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

2010. gada jūnijā Džalalabadā tika aizturēts eksprezidenta jaunākais brālis Ahmats Bakijevs. 2011. gada augustā viņam tika piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods par masu nemieru organizēšanu un nacionālā naida kurināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits