Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lukašenko paņēmis savā aprūpē gāzto Kirgizstānas prezidentu Bakijevu

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien pavēstīja, ka gāztais Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs ieradies Minskā, kur Baltkrievijas varas iestādes parūpēsies par viņa drošību.


«Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs ar savu ģimeni atrodas Minskā mūsu valsts un manā personīgā aizsardzībā,» uzsver A.Lukašenko. «Naktī uz pirmdienu es uzdevu saviem dienestiem organizēt Bakijeva nogādāšanu Minskā.»


K.Bakijevs pēc valsts apvērsuma bija spiests bēgt uz Kazahstānu. A.Lukašenko viņam piedāvāja politisko patvērumu, bet presē parādījās ziņas par K.Bakijeva iespējamo pārcelšanos arī uz citām valstīm, piemēram, Turciju, Dubaijas emirātu vai Latviju. Kā zināms, pēc Kirgizstānas apvērsuma kādu laiku Latvijā uzturējās K.Bakijeva dēls Maksims, kuram ir kopīgs bizness ar Latvijas baņķieri Valēriju Belokoņu. Kirgizstānas pagaidu valdība apsūdz K.Bakijeva ģimenes locekļus par valsts īpašumu izsaimniekošanu.


Baltkrievijas vadonis A.Lukašenko piedāvājis nosūtīt uz Kirgizstānu humāno palīdzību. «Es uzdevu, lai pārtikas produkti, kā arī viss nepieciešamais tiktu nosūtīts uz Kirgizstānu. Tur ir briesmīga nabadzība.»

A.Lukašenko arīdzan paziņojis, ka Baltkrievijā nav iespējama Kirgizstānas scenārija atkārtošanās, jo viņš negrasās pieļaut nekādas «krāsainās revolūcijas». «Lai tikai pamēģina — par maz neliksies. Mēs viņus visus zinām pēc uzvārdiem; zinām, uz ko katrs spējīgs mūsu valstī. Es no neviena nebaidos,» Baltkrievijas opozīcijai piedraudēja A.Lukašenko, kurš šajā valstī valda jau kopš 1994.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits