Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Maikla Džeksona ārsta advokāti apšauba eksperta liecību

Maikla Džeksona bijušā ārsta Konrāda Marija advokāti piektdien notikušajā tiesas sēdē apšaubīja anestezioloģijas eksperta liecību, norādot, ka tā balstīta viņa patvaļīgā pieņēmumā, kuram nav nekādu pierādījumu.

Iepriekšējā dienā notikušajā tiesas sēdē Stīvens Šafers, apsūdzības puses iztaujāts, paziņoja, ka Džeksons nebūtu varējis pats sev injicēt letālo propofola devu, jo bijis pārāk sazāļots tik sarežģītai procedūrai. Zvērināto tiesas priekšā viņš demonstrēja infūzijas sistēmas darbību, rādot, kā Marijs varētu nejauši pārdozēt propofolu, tādējādi izraisot dziedātāja nāvi.

Tomēr aizstāvības puse piektdien apšaubīja Šafera pieņēmumu, ka Marijs lietojis tieši šādu infūzijas sistēmu. "Vai jūs apzināties, ka tas, ko jūs esat apgalvojis šajā lietā, ir neparasts apgalvojums?" jautāja Marija advokāts Eds Černofs. "Nebūt nē," atbildēja Šafers.

Tomēr Šafers atzina, ka izmeklētāji neatrada Džeksona guļamistabā tāda veida infūzijas sistēmu, kādu savos demonstrējamos izmantoja anesteziologs, tomēr norādīja, ka Marijs varēja tādu izmantot un viegli paslēpt kabatā, pirms ieradās policija.

Jau ziņot, ka, pēc apsūdzētā vārdiem, viņš nebija blakus Džeksonam tikai divus minūtes, kuru laikā dziedātājs varējis paņemt šļirci un injicēt sev propofola papilddevu. Ceturtdienas sēdē Šafers norādīja, ka tas nav iespējams, jo Džeksons bija pārāk sazāļots.

Iepriekš patologanatoms Kristofers Rodžerss, kas veica Džeksona līķa autopsiju, arī atzina, ka ir mazticams, ka divu minūšu laikā, kurās, kā apgalvo Marijs, viņš neatradās istabā, Džeksons būtu varējis paspēt injicēt sev propofolu, un tas šajā laikā paspētu izraisīt elpošanas apstāšanos.

Gaidāms, ka Šafera viedoklim iebildīs viņa kolēģis Pols Vaits, kuram vēl jāliecina. Abi vīrieši ir draugi un darba biedri jau 30 gadus. Vaits rakstiskā liecībā norādījis, ka Džeksons varētu būt norijis propofola ampulas saturu.

Tomēr aizstāvības puse jau pagājušajā nedēļā atteicās no teorijas, ka Džeksons norijis propofolu, jo viņa kuņģī netika atrastas medikamenta pēdas.

Kā vēstīts iepriekš, Džeksons bija nolīdzis Mariju kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā. Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Kā apliecināja tiesu medicīnas ekspertīze, Džeksons mira no dažādu spēcīgu medikamentu sajaukuma, ko Marijs viņam bija injicējis, lai mūziķis varētu aizmigt. Vēlāk izmeklētāji savā slēdzienā atzina, ka Džeksons ticis nonāvēts, un prokuratūra Marijam izvirzīja apsūdzību netīšā nonāvēšanā.

Marijs savu vainu noliedz. Ja zvērināto tiesa atzīs viņu par vainīgu, kardiologam draud brīvības atņemšana līdz pat četriem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits