Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Maikla Džeksona mantiniekiem pieprasa atmaksāt 702 miljonus dolāru nodokļu parādu

Nelaiķa popmūziķa Maikla Džeksona nodokļu parāds sasniedzis 702 miljonus ASV dolāru (515 miljonus eiro), dziedātāja mantojuma pārvaldītājus informējis ASV Ieņēmumu dienests (IRS).

No tiem 505 miljoni dolāru (370 miljoni eiro) ir nesamaksāti nodokļi, savukārt 197 miljoni dolāru (145 miljoni eiro) sakrājušies sodanaudā.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem Džeksona pārstāvji viņa neto vērtību lēsuši vien ap deviņiem miljoniem dolāru (6,6 miljoniem eiro), kamēr IRS uzskata, ka viņš nāves brīdī bijis 1,125 miljardus dolāru (820 miljonus eiro) vērts.

Strīds izcēlies par to, cik vērts ir Džeksona tēls, kā arī viņam piederējušās tiesības uz dažām popgrupas The Beatles dziesmām, tostarp Yesterday, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band un Get Back. Mantojuma pārvaldītāji tās novērtēja uz 2105 dolāriem (1543 eiro), bet IRS - 434 miljoniem dolāru (318 miljoniem eiro).

Pagājušogad biznesa žurnāls Forbes atzina Džeksonu par visvairāk pelnošo mirušo slavenību, jo pērn nopelnījis 160 miljonus dolāru (117 miljonus eiro).

Galvenie ienākumu avoti ir no ierakstu studijas Sony/ATV pārpirktās dziesmas, kā arī divi cirka trupas Cirque du Soleil šovi, kas balstīti uz Džeksona mūziku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits