Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Meksikā apcietināts Līča karteļa līderis ar iesauku X-20

Meksikas Iekšlietu ministrija oficiāli apstiprinājusi, ka apcietināts viens no valsts meklētākajiem noziedzniekiem Mario Ramiress Trevino ar iesauku X-20, kurš tiek uz uzskatīts par tā dēvētā Līča karteļa līderi, vēsta aģentūra Reuters.

Kā paziņojušas varas iestādes, M. Trevino aizturēts operācijas laikā Meksikas Tamaulipasas štatā. Par informāciju par viņa atrašanās vietu ASV piedāvāja piecus miljonus dolāru lielu atlīdzību, savukārt Meksikas varas iestādes bija gatavas maksāts vēl 30 miljonus peso (aptuveni 2,5 miljonus dolāru).

X-20 pārņēma Līča karteļa vadību 2012. gada septembrī pēc tam, kad tika apcietināts viņa priekšgājēja Horhe Eduardo Kostilja, kas bija zināms ar iesauku Koss. Narkobarona aizturēšana notika vienā no ceļu kontroles posteņiem, viņa mašīnā tika atrasts ierocis.

Līča kartelis ir viens no ietekmīgākajiem grupējumiem Meksikas noziedzīgajā pasaulē, un dala ietekmes sfēras ar saviem konkurentiem no grupējuma Los Zetas. Līča karteļa teritorija ir valsts austrumu un ziemeļaustrumu štati, savukārt Tamaulipasas un Verakrusas štati ir abu lielāko narkokarteļu nežēlīgas cīņas lauks, tiem cenšoties iegūt kontroli pār narkotiku piegādēm ASV. Jāpiebilst, ka agrāk Los Zetas bija Līča karteļa bruņotā vienība, kas 2000. gadu vidū pārtapa par patstāvīgu organizāciju.

Trevino aizturēšana kļuvusi par jau otro nopietno triecienu narkomafijai pēc prezidenta Enrikes Penas Neto nākšanas pie varas. Jāatgādina, ka jūlijā tika apcietināts karteļa Los Zetas vadītājs Migels Anhels Trevino ar iesauku Z-40.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits