Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Meksikā atrod kravas automašīnās atstātus 35 noslepkavotus cilvēkus

Otrdien vienā no Meksikas austrumu pilsētas Verakrusas piepilsētām atrastas 35 noslepkavotu cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta aģentūra Reuters, atsaucoties uz vietējiem plašssaziņas līdzekļiem.

Vairākums līķu tika atrasti divās kravas automašīnās, kas bija atstātas pie kāda tirdzniecības centra, bet dažu cilvēku ķermeņus noziedznieki no automašīnām izmeta uz ielas. Pēc laikrakstu Milenio un La Jornada rīcībā esošās informācijas, uz līķiem ir redzamas spīdzināšanu pēdas.

Kā raksta La Jornada, nogalināto vidū ir 23 vīrieši un 12 sievietes. Savukārt Associated Press avoti norāda, ka slepkavas izmetuši savus upurus no mašīnām gaišā dienas laikā, garāmbraucošo autovadītāju acu priekšā. Aculiecinieki apgalvo, ka noziedznieki bijuši maskās, tērpušies militārās uniformās un, draudot ar ieročiem, brīdinājuši autobraucējus neapstāties.

Vietējās varas iestādes paziņojušas, ka septiņi no nogalinātajiem ir atpazīti, viņi visi tie ir viena organizētā noziedzīgā grupējuma – narkokarteļa El Golfo dalībnieki. Tāpat tiek ziņots, ka nozieguma vietā tika atrasta zīmīte no konkurējošā narkokarteļa Los Zetas.

Bez tam Meksikas masu informācijas līdzekļi raksta, ka nogalināto vidū ir daži no 42 cietumniekiem, kuri 19. septembrī izbēga no trim Verakrusas štata cietumiem, tomēr šo informāciju varas iestādes noliedz.

Kā atzīmē Reuters, kopš 2006. gada beigām, kad Meksikas prezidents Felipe Kalderons izsludināja karu pret narkokarteļiem, valstī nogalināti aptuveni 42 tūkstoši cilvēku. Lielākā daļa notikusi noziegumu valsts ziemeļu daļā, kas robežojas ar ASV. Verakrusā noziedzības līmenis līdz šim bijis salīdzinoši zems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits