Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Meksika bloķē jaunu Centrālamerikas migrantu karavānu

Meksikas varas iestādes trešdien bloķēja jaunu Centrālamerikas migrantu karavānu, kas ieradusies Meksikā tālākam ceļam uz ASV, kamēr Meksikas valdība mēģina panākt, lai nepiepildītos ASV prezidenta Donalda Trampa draudi par muitas tarifu noteikšanu Meksikas precēm nelegālas imigrācijas dēļ.

Karavīri un policisti piespieda simtiem migrantu no šīs grupas, kas lielākoties bija no Hondurasas, apstāties Metapas de Domingesas pilsētā, kura atrodas Meksikas dienvidos 12 kilometrus no Gvatemalas robežas.

Meksikas Nacionālais migrācijas institūts (INM) paziņoja, ka apmēram 420 migrantu tika aizturēti un ar autobusiem aizvesti uz migrantu aizturēšanas centru. Daudzi citi tomēr ir aizbēguši, jo valsts policija sākotnēji lēsa, ka karavānā bijuši ap 1200 cilvēku.

Šis incidents notika laikā, kad Meksikas ārlietu ministra Marselo Ebrarda vadīta delegācija veda sarunas Vašingtonā ar ASV amatpersonām, mēģinot novērst Trampa iecerēto tarifu stāšanos spēkā.

Tramps ir draudējis no 10.jūnija piemērot 5% tarifu visām Meksikas precēm, kā arī to pakāpeniski palielināt, līdz tas oktobrī sasniegtu 25%.

Šie draudi ir izraisījuši paniku Meksikā, jo 80% no tās preču eksporta tiek ievesti ASV.

Sarunas trešdien beidzās bez vienošanās, bet tiks atsāktas ceturtdien. Tramps Twitter paziņoja, ka tarifi pirmdien stāsies spēkā, ja ceturtdien netiks panākta nekāda vienošanās.

INM pavēstīja, ka aizturētajiem migrantiem pēc iespējas tiks "palīdzēts atgriezties viņu izcelsmes valstīs", kas nozīmē izraidīšanu.

Karavānas bloķēšanas operācijā piedalījās vairāk nekā 100 jaunizveidotās Meksikas Nacionālās gvardes karavīru.

Meksika ir nosūtījusi Nacionālo gvardi uz savu dienvidu robežu un pastiprinājusi migrantu aizturēšanas un izraidīšanas, mēģinot palēnināt migrantu plūsmu ASV virzienā.

Neraugoties uz to, maijā uz ASV-Meksikas robežas tika aizturēti vairāk nekā 144 000 migrantu, kas bija par 32% vairāk nekā aprīlī.

Top komentāri

hmm
h
Ja grib, tad spēj.
aizsajūsmasaizrāvāselpa
a
Es nesaprotu, kas tas ir par bardaku ar nosaukumu "Meksika"? Kā tie migranti iekļuva 12 km valsts teritorijā? Sanāk, ka šai bardacīgajai valstij nav reālas robežas? Viņiem nevis 5% bet piecdesmit jāuzliek!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits