Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Meksikā izveidota speciāla vienība narkotiku karā pazudušo cilvēku meklēšanai

Meksikā izveidota jauna izmeklētāju vienība narkotiku karā pazudušo cilvēku meklēšanai, pirmdien paziņojusi valdība. Upuru radinieki un ģimenes locekļi, kas jau gadiem ilgi mēģina panākt, lai varasiestādes atrod viņu tuviniekus, šo valdības soli novērtējuši atzinīgi.

Lēmums par jaunās vienības izveidošanu tika pieņemts pēc tam, kad aptuveni desmit sievietes - pazudušo cilvēku mātes - pieteica badastreiku, ko ievēroja deviņas dienas. Daudzi upuru radinieki ir vīlušies policijas darbā un norāda, ka likumsargi neizrāda interesi par šīm lietām un pat ieteikuši viņiem veikt pašiem savu izmeklēšanu.

Paziņojot par jaunās vienības izveidošanu, iekšlietu ministrs sacīja, ka šajā jautājumā viņi vēlas izmantot visus instrumentus un avotus, kas ir viņu rīcībā.

Upuru piederīgie, kuri klātienē uzklausīja ministra paziņojumu, savukārt norādīja, ka nevēlas solījumus, ber konkrētu rīcību. "Cerams tagad, kad viņi to dara publiski, tam būs panākumi. Patiesība ir tāda, ka mums tas ir nepieciešams. Mums vajag, lai viņi ķeras pie darba, lai mēs varētu saņemt skaidras atbildes," aģentūrai AFP norādīja kāda astoņu bērnu māte, kuras četri bērni pazuda 2008.gadā.

Jaunā vienība darbosies ģenerālprokuratūras paspārnē, saņemot tehnisku palīdzību no Sarkanā Krusta.

Prezidenta Felipes Kalderona valdīšanas laikā no 2006.gada līdz 2012.gadam, kad valstī tika uzsākta nežēlīga cīņa pret narkotiku kontrabandistiem, pazuda vairāk nekā 26 000 cilvēku un aptuveni 70 000 gāja bojā ar narkotikām saistītā vardarbībā, liecina iepriekšējās administrācijas publiskotie dati. Meksikas jaunā prezidenta Enrikes Penas Njeto valdība, kas stājās pie valsts vadības stūres decembrī, solījusi pārskatīt šos datus un nākt klajā ar rezultātiem tuvāko divu mēnešu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits