Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Meksikas prezidents: Narkobiznesa bandām sešos gados nodarīti 14,5 miljardu dolāru zaudējumi

Meksikas prezidents Felipe Kalderons paziņojis, ka viņa pretrunīgi vērtētais karš pret narkotiku karteļiem sešu gadu laikā noziedzniekiem izmaksājis kopumā 14,5 miljardus dolāru (8,1 miljardu latu).

Kalderons, kura pilnvaru termiņš beidzas decembrī, savas administrācijas pēdējā ziņojumā Kongresam akcentējis panākumus, kas gūti bandu vadoņu aizturēšanā un naudas līdzekļu un narkotiku konfiscēšanā, tikmēr mediji pievērš uzmanību apstāklim, ka ar narkokarteļu savstarpējām cīņām saistītā vardarbība prasījusi milzīgus cilvēku upurus.

"Šīs administrācijas laikā federālā valdība tiekusies atjaunot Meksikā mieru, novērst vardarbību un ielikt paliekošus pamatus patiesi mierīgai dzīvei," uzsvēris prezidents. "Īstenota enerģiska cīņa pret noziegumiem, kas visvairāk apdraud meksikāņu mieru un brīvību, kā arī demokrātiskās institūcijas."

Sešos gados varasiestādes konfiscējušas 114 tonnas kokaīna, gandrīz 11 000 tonnas marihuanas un vairāk nekā 75 tonnas methamfetamīna, kā arī pāri par 100 000 automašīnām, 515 kuterus, 578 lidmašīnas un vairāk nekā miljardu dolāru skaidrā naudā. Šai laikā arestēti vai zaudējuši dzīvību 22 no 37 visvairāk meklētajiem karteļu līderiem, teikts Kalderona ziņojumā.

Saskaņā ar Meksikas Sabiedriskās drošības ministrijas aplēsēm noziedzīgo grupējumu kontrolētā tirgus vērtība mērojama 64 miljardos dolāru.

Kā ziņots, Meksikas laikrakstu veiktā uzskaite liecina, ka kopš 2006.gada ar narkotikām saistītā vardarbībā nogalināti vairāk nekā 50 000 cilvēku, bet dažas nevalstiskās organizācijas uzskata, ka upuru skaits pārsniedzis jau 60 000.

Protestējot pret Kalderona stratēģiju drošības jomā, pie Kongresa ēkas pulcējušies aptuveni 5000 demonstranti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits